Welke opleidingen voor grondwaterbeheer zijn er?

woensdag 13 oktober 2021
Workshop

Voor de ondergrondse infra en specifiek grondwaterbeheer zijn er bij diverse opleidingen, vernieuwde keuzedelen en losse modules. Ook vragen wij jouw hulp bij het actualiseren van een tweetal opleidingen.

Keuzedeel Bronbemalen

Sinds kort staat het keuzedeel Bronbemalen in de webshop van Concreet Onderwijsproducten. Het keuzedeel gaat in op bemalen, wet- en regelgeving en risico’s in het bemalingsproces. Ook komen voorbereiding, uitvoering en aansturing uitgebreid aan bod. Onderdeel van het keuzedeel zijn twee casussen, waarbij de studenten een levensecht bemalingsproces organiseren. Diverse ROC’s en organisaties (Stichting Pipeliner, SIKB) hebben hun interesse in het keuzedeel al kenbaar gemaakt. Vanuit onze lidbedrijven hebben Reinder Dekker (Van Kessel) en Thijs de Vet (P.J. de Vet & Zonen) hun kennis en ervaring ingezet om dit keuzedeel te helpen ontwikkelen. Dank hiervoor!

Actualisering van opleidingen

Bij SOMA bedrijfsopleidingen kun je de opleidingen Boormeester en Bronbemaler volgen. SOMA Bedrijfsopleidingen heeft aangegeven deze opleidingen binnenkort te willen actualiseren. Hierbij wordt onder andere gekeken naar nieuwe wet- en regelgeving. Heb je interesse om mee te denken? Stuur een bericht naar Bernadette Maat - de Boer.

Coördinator Grondwatertechniek

Zoals eerder gecommuniceerd is de opleiding Coördinator Grondwatertechniek van Hogeschool Van Hall Larenstein in een nieuw jasje gestoken. De opleiding is nu ook in losse modules te volgen en er zit een stukje digitalisering in. Samenwerken, netwerken en leren van elkaar blijft belangrijk in de opleiding, daar is dus ook niets aan gewijzigd. De opleiding start woensdag 3 november. Leden van de vakgroep krijgen korting. Heb je interesse in deze opleiding? Aarzel dan niet langer en meld je aan!