Innovaties uit bouwinnovatieshop in de prijzen

dinsdag 9 november 2021
Afbeelding Innovaties uit bouwinnovatieshop in de prijzen

Twee innovaties uit de bouwinnovatieshop De Bouw Maakt Het Slim vielen in de prijzen bij de Rabobank Innovation Challenge 2021. In de categorie Energietransitie won Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation, Straw Blocks Systems won in de categorie Circulariteit.

Constant innoveren is essentieel in de bouwsector.  Met de Rabobank Innovation Challenge stimuleren Rabobank en Building Holland de innovatie in de gehele bouwsector. Er zijn drie prijscategorieën: Circulariteit, Energietransitie en Slim & Gezond. De jury beoordeelt deelnemende innovaties op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde.

Slurry voor de spouw

In de categorie Energietransitie won Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation. Airofill Wall Insulation is een soort slurry, eenvoudig aan te brengen via gaten in de voeg. De slurry wordt vloeibaar bij beweging, maar stijft op in de spouw en blijft dus goed in de muur. De in huis ontwikkelde isolatie presteert volgens Takkenkamp twee keer beter dan reguliere na-isolatiematerialen.

Prefab bouwelement van stro

Straw Blocks Systems viel in de categorie Circulariteit in de prijzen. Straw Blocks Systems maakt kwalitatief hoogwaardige dragende prefab (stro) elementen voor het complete gebouw. In eigen beheer ontwikkelde machines bewerken ruwe strobalen tot legoachtige, maatvaste stroblokken, waarmee (bijna) iedere gewenste vorm van prefab bouwen mogelijk is.

​Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De Bouw Maakt Het Slim is een digitaal platform met nog veel meer bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl