• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Winterse vooruitzichten: hoe zat het ook alweer met WW bij onwerkbaar weer?

Winterse vooruitzichten: hoe zat het ook alweer met WW bij onwerkbaar weer?

Nieuwbouwwijk in aanbouw in de sneeuw
donderdag 18 november 2021

Het KNMI voorspelt voor eind week 47 kou met af en toe winterse buien en kans op lichte vorst. De kans op onwerkbaar weer neemt toe. UWV heeft bevestigd dat de systemen klaar zijn voor eventuele aanvragen en dat de problemen bij aanvragen vorig jaar en begin dit jaar zijn weggenomen.

Alle overige vragen over onwerkbaar weer en WW worden op onze webpagina onwerkbaar weer behandeld.

Problemen bij UWV opgelost

Begin dit jaar ondervonden bouw- en infrabedrijven problemen bij aanvragen WW bij onwerkbaar weer door storingen bij het UWV. Om vergelijkbare problemen te voorkomen heeft het UWV ons bevestigd dat maatregelen zijn genomen. Er is extra servercapaciteit beschikbaar om pieken bij aanvragen aan te kunnen. Verder zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd in de aanvraagprocedure en de communicatie.

Om bouw- en infrabedrijven goed te kunnen ondersteunen bij aanvragen is tevens een sessie georganiseerd waarbij BNL Advies het aanvraagproces samen met het UWV doorloopt.

Eigen voorbereidingen treffen

Om niet verrast te worden door onwerkbaar weer is het raadzaam om nu de nodige voorbereidingen te treffen. Weet iedereen wat hij/zij moet doen bij onwerkbaar weer? Wanneer is ook alweer sprake van onwerkbaar weer en welke werkwijze wordt gehanteerd? Goed om dit na te gaan binnen het bedrijf.

Zijn er vragen? Kijk dan op onze webpagina onwerkbaar weer, bel BNL Advies opĀ 079 - 3 252 250 of mail naar BNL Advies.