Hoge tevredenheid leidt tot grotere betrokkenheid

Afbeelding Hoge tevredenheid leidt tot grotere betrokkenheid
donderdag 13 januari 2022

Het bedrijf Stam & Co Infratechniek B.V. bestaat sinds oktober 2021, 70 jaar. Eind november 2021 in gesprek met Berry Krouwel, directeur sinds november 2019, komen we via de historie en daarmee cultuur van het bedrijf bij veiligheid en verduurzaming. Lees verder als je wilt weten hoe zij aan de slag zijn met veiligheid.

Stam & Co werd in 1951 opgericht door Cees Stam en is van origine een familiebedrijf, gespecialiseerd in bekabelingswerken en communicatiesystemen. Sinds 2010 is Stam & Co een 100% dochteronderneming van Netwerkbedrijf Alliander. Vandaag de dag voeren ze solo en combi werkzaamheden uit van engineering tot uitvoering in gas, water, elektra en telecom en zelfs langs het spoor met hun afdeling Rail. Medio december 2021 heeft Alliander de aannemer Stam & Co over gedragen aan de Van Gelder Groep.

Cultuur en veiligheid

Van oudsher een familiebedrijf waarbij een gezonde werkomgeving, een open transparante cultuur, respect en kwaliteit belangrijk zijn. Belangrijk daarbij is het contact met de medewerkers, daarom ben ik het liefst een aantal keren per maand op het werk, zetten we ploegen en medewerkers die zich positief onderscheiden in het zonnetje en onderzoeken we de tevredenheid. 'Iedereen mag mij dan ook aanspreken en het gesprek aangaan. Graag zelfs!' vertelt Berry. Dit betreft dan niet alleen de eigen medewerkers, maar ook de samenwerkingspartners als onderaannemers en opdrachtgevers. Juist in deze gesprekken komt ook het onderwerp veiligheid aan de orde. 'Het is juist mooi als medewerkers zelf met verbeteringen komen'. Veiligheid gaat verder dan de medewerker, het betreft ook het gezin. 'Zo werken wij met grote machines en vrachtwagens en is er nog steeds het risico van de dode hoek. We zijn dan ook trots dat we in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) voorlichting hebben gegeven aan onze eigen medewerkers met hun kinderen op onze eigen familie-veiligheidsdag, over in dit geval de dode hoek.' Met deze samenwerking en door dit te doen, laten we zien dat we veiligheid serieus nemen. Sterker nog, bij elke melding van (bijna) incident maken we een bedrag over naar een goed doel als bijvoorbeeld VVN. Dit stimuleert om te melden. We willen angst om te delen omturnen naar leren van delen, zowel intern als ook met onze partners.

Initiatieven

Met woordspelingen rondom onze bedrijfsnaam hopen we dat initiatieven gedragen worden door iedereen van de organisatie. Zo hebben we Co de veiligheidsmascotte die multifunctioneel inzetbaar is, 'Stambassadeurs' en 'Duurzaam Stam' een werkgroep die initiatieven ontplooit op het gebied van duurzaam, zoals de kantoorfiets in het kader van CO2-reductie. Deze woordspelingen zijn heel herkenbaar voor de medewerkers en dat hebben we nodig willen we gezamenlijk iets bereiken.

Wil jij mee weten over de werkzaamheden of initiatieven van Stam en Co, neem contact op met Berry Krouwel.

 

Yvonne de Rijck Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer