• Home
 • Actueel
 • Nieuws
 • Bewuste Bouwers maakt winnaars Best Presterende Bouwplaats 2021 bekend

Bewuste Bouwers maakt winnaars Best Presterende Bouwplaats 2021 bekend

Afbeelding Bewuste Bouwers maakt winnaars Best Presterende Bouwplaats 2021 bekend
woensdag 26 januari 2022

Bewuste Bouwers heeft deze week de Best Presterende Bouwplaatsen van 2021 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Bewuste Bouwers BOOST. Het project Wonderwoods van Bouwcombinatie Wonderwoods kwam als grote winnaar uit de bus. De Best Practice Publieksprijs ging dit jaar ook naar het project Wonderwoods van Bouwcombinatie Wonderwoods.

Ieder jaar zet Bewuste Bouwers de projecten met de hoogste auditcijfers in het zonnetje tijdens de kick-off van het nieuwe jaar, de Bewuste Bouwers BOOST. Van de 291 uitgevoerde audits hebben drie projecten een podiumplaats bemachtigd: Wonderwoods, Rembrandtpark en The Joan I + II.

 • Eerste plaats (auditscore 9,5): Wonderwoods
  Met de hoogste auditscore, een 9,5, is project Wonderwoods van Bouwcombinatie Wonderwoods v.o.f. de terechte winnaar. Het project presteert op alle pijlers van de gedragscode ‘boven de norm’, waarbij extra aandacht is voor de veiligheid en het welzijn van medewerkers. Bovendien is de bouwplaats zelf om door een ringetje te halen. Het project grossiert dan ook in Best Practices en Goede Voorbeelden, met maar liefst twee Best Practices en zes aansprekende Goede Voorbeelden.
       
 • Tweede plaats (auditscore 9,3): Rembrandtpark
  De herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West door Dura Vermeer Onderhoud & Renovatie Midden West heeft met een 9,3 de tweede plaats behaald. Het project heeft bijzonder uitgebreide aandacht voor de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers en onderscheidt zich dan ook op de pijler Vakmensen. Dit heeft geresulteerd in een Best Practice en een Goed Voorbeeld. Hier is ook nog een Goed Voorbeeld op de pijler Milieu aan toegevoegd.
     
 • Derde plaats (auditscore 9,2): The Joan I + II
  De laatste podiumplek wordt ingenomen door Visser & Smit Bouw B.V. Zij scoort een 9,2 met het nieuwbouwproject The Joan I + II in Amsterdam. Visser & Smit Bouw B.V. heeft zich al geruime tijd bewezen als een echte Bewuste Bouwer, met bovengemiddelde aandacht voor alle pijlers van de gedragscode. De wijze waarop zij het veiligheidsbewustzijn van haar bouwplaats-medewerkers stimuleert, is erkend als Best Practice.
    
 • Best Practice Publieksprijs: Wayfinding van project Wonderwoods
  De Best Practice Publieksprijs gaat dit jaar naar de Best Practice ‘Wayfinding’ van het project Wonderwoods van Bouwcombinatie Wonderwoods v.o.f. De wayfinding, in de vorm van duidelijke bebording, belijning op de weg, pictogrammen, routebeschrijvingen en aanvullende informatie, zorgt dat het bouwverkeer precies weet welke toegangspoort en (toegekende) losplaats gebruikt moet worden. Een logistiek hoogstandje dat Bewuste Bouwers nog niet eerder heeft gezien op een bouwplaats. Het publiek is duidelijk ook onder de indruk, met 47,9% van de stemmen is de Best Practice de overtuigende winnaar.

Over Bewuste Bouwers

Stichting Bewuste Bouwers wil de bouwwereld een impuls geven. Het instrument dat deze stichting hiervoor gebruiken is de Bewuste Bouwers gedragscode, bestaande uit vijf pijlers: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. De gedragscode heeft als doel professionalisering van de bouwsector op het raakvlak van de bouwplaats en haar omgeving.

​Naar de website van Bewuste Bouwers