Een crisis overleven met BNL Inspireert

Bouwhelm met bouwplaats als achtergrond
maandag 31 oktober 2022

Eén van de bijzondere afdelingsbijeenkomsten in onze regio vormt BNL Inspireert. Hét moment in het jaar waar we de mens achter de aannemer leren kennen en het over onderwerpen hebben waar we niet altijd makkelijk over beginnen, maar oh zo belangrijk. BNL Inspireert is voor en door leden. Op bijna intieme wijze gaan we in het theater in op de sociale kant van ondernemerschap.

Ieder jaar wordt een ondernemer uit regio Randstad Zuid uitgenodigd om zijn of haar persoonlijke verhaal te doen. Waar het gaat over wat je gevormd heeft tot de persoon die je nu bent, welke waarden liggen ten grondslag aan jouw ondernemerschap en waar wil je naartoe?

Dit jaar was het onderwerp 'hoe overleef ik een crisis?' in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Na een energieke inleiding van voormalig autocoureur en F1-commentator Robert Doornbos, over koers verleggen en bijsturen als de situatie daarom vraagt, nam Gijs van der Helm ons mee in zijn persoonlijke verhaal.

Een bijzonder ontroerend en inspirerend verhaal. Gijs van der Helm van familiebedrijf Van der Helm liet ons treffend ervaren wat het doet als je vader vroegtijdig overlijdt en je gesteld staat om deze persoonlijke crisis te overleven en ook nog het familiebedrijf over te nemen. De uitdagingen waar hij voor gesteld stond, welke stappen hij gezet heeft en hoe het bedrijf nu draait riepen op tot herkenning, verbondenheid en respect bij de leden in de zaal.

Veel dank aan zowel Robert Doornbos als Gijs van der Helm voor hun persoonlijke kwetsbare verhaal en ook voor de bruikbare tips om een crisis te overleven.

Saida Amlal-Sanoussi verenigingsmanager regio randstad-zuid