Toolboxvideo geeft uitleg over plaatsen en wisselen van meters

Afbeelding Toolboxvideo geeft uitleg over plaatsen en wisselen van meters
maandag 21 augustus 2023

Op initiatief van de werkgroepen Leren van incidenten (elektriciteit en gas, BEI VIAG) worden er naast de bekende toolboxflyers nu ook films gemaakt over incidenten uit de praktijk. De tweede film heet 'plaatsen en wisselen van meters'. Deze toolboxvideo is een initiatief van de landelijke werkgroep leren van E-incidenten. De video is interessant voor iedereen die te maken heeft met het werken aan meters. Dit zijn monteurs maar ook toezichthouders, werkverantwoordelijken, werkvoorbereiders en teamleiders omdat veiligheid buiten, binnen begint.

Tijdens het wisselen van meters kom je soms onverwachte of afwijkende situaties tegen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve constructies, gaten in de vloer of klanten met bijzondere eisen. Hoe ga je daar mee om en welke consequenties hebben de keuzes die je maakt? Deze video wil de bewustwording rondom dit thema vergroten. De video maakt duidelijk wat het belang is van stoppen én het dragen van PBM's. De film gaat over een incident bij het wisselen van een kWh-meter, maar kan vanwege het bredere thema (omgang met afwijkende situaties) ook goed voor een discussie met gasmonteurs gebruikt worden.

Gebruik video's en lesbrief

Er zijn twee varianten van de film beschikbaar: een lineaire variant en een interactieve variant. Deze laatste bevat stopmomenten/discussievragen en wordt aangeraden voor gebruik in groepsverband. De lesbrief is voorzien van links naar beide filmvarianten en geeft tips. De lesbrieven behorende bij de films zijn op de BEI VIAG terug te vinden, onder toolboxflyers. Het is mogelijk om de interactieve video te delen in een Learning Management System of als embed op een website te plaatsen. Behoefte of hulp hierbij nodig? Neem contact op met Rik Luiten.

Bekijk de video
Yvonne de Rijck adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer