• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Het nieuwe bouwen met BIM brengt honderden studenten en bedrijven samen op BIM Onderwijsdag

Het nieuwe bouwen met BIM brengt honderden studenten en bedrijven samen op BIM Onderwijsdag

donderdag 26 september 2019

Arjan Walinga

Accountmanager Bouw Klein/beleidsadviseur Ketensamenwerking
Afbeelding Het nieuwe bouwen met BIM brengt honderden studenten en bedrijven samen op BIM Onderwijsdag

Honderden studenten van Technische Hogescholen, ROC’s en universiteiten hebben zich nu al aangemeld voor de BIM Onderwijsdag op 2 oktober 2019 in de Jaarbeurs. Het evenement gaat haar derde jaar in en groeit in omvang én inhoud. Dat bleek in 2019 met meer dan 600 studenten en bedrijven die een dag lang leerden over inhoud van BIM voor hun vakgebied en bedrijf.

Bezoekers die op 2 oktober langskomen brengen in een halve dag hun BIM kennis weer op niveau door het volgen van een aantal van de in totaal 35 masterclasses die worden gegeven door Bimmende bedrijven, studenten en docenten. Naast masterclasses is er volop ruimte om te netwerken. Bijvoorbeeld op de informatiemarkt, waarop vijftig organisaties zich presenteren en studenten hun toekomstige werkgevers kunnen ontmoeten.

Guszti Eiben, professor Kunstmatige intelligentie aan de UvA gaat tijdens een keynote in op de rol van Artificial Intelligence voor de toekomstige bouw. Gideon Maasland, directeur van architectenbureau MVRDV legt tijdens zijn keynote uit dat gebouwen en projecten zoals PoroCity en Valley niet meer kunnen worden ontworpen en gebouwd zonder BIM. Met praktische voorbeelden legt Gideon Maasland uit hoe de software ook echt het ontwerpproces beter maakt en er qua ontwerp nu veel meer mogelijk is.

Op 2 oktober wordt het winnende BIM team bekend gemaakt van de BIM Battle die dit jaar plaatsvond in het Archeon. 10 teams van MBO's, HBO's en Universiteiten ontwierpen de nieuwe entree/museum van het Archeon.

Meer informatie en opgeven?

Check www.bimonderwijsdag.nl