Vraag op tijd je login aan voor GladheidSupport

maandag 28 oktober 2019
Afbeelding Vraag op tijd je login aan voor GladheidSupport

Heb je tijdens de wintermaanden te maken met gladheidbestrijding? Bijvoorbeeld voor je eigen bedrijfsterreinen of faciliteer je de gladheidbestrijding voor andere bedrijfsterreinen of lokale overheden? Dan kan je naast het uitgebreid bouwweer nu ook gebruikmaken van specifieke informatie voor gladheidbewaking.

Vergelijkbaar met het uitgebreid bouwweer biedt GladheidSupport je een overzichtelijk dashboard waarmee je snel inzicht hebt in de kans en het tijdstip van te verwachten gladheid op jouw locatie.

Meteorologisch

Met een kleurcodering geven we het advies van de meteoroloog weer. Dit kan variëren van groen (geen gladheid) tot oranje, rood en paars (ijzel). Vanuit het dashboard klik je door naar gedetailleerde tabellen of grafieken en de neerslagsoortradar om de reden en timing van de gladheid te kunnen bepalen. Het advies ontvang je tevens per e-mail zodat je tijdig bent gewaarschuwd voor naderende gladheid.

Hoe worden de adviezen opgesteld?

Om tot een gladheidsadvies te komen heeft onze ledenvoordeelpartner Infoplaza een gladheidsmodel ontwikkeld. Dit is een stralingsmodel dat de gedetailleerde weersverwachting combineert met de lokale situatie (soort wegdek, dikte van het wegdek, toestand van het wegdek, omliggende bebouwing/begroeiing, etc.). Daardoor kan het systeem de temperatuur van het wegdekoppervlak en de kans op vocht op het wegdek berekenen.

Gladheidmeldsysteem

Essentieel voor een kwalitatief goede verwachting zijn daarbij de metingen van diverse locaties van het gladheidmeldsysteem (GMS). Een GMS meet de temperatuur en toestand van het wegdek en vaak ook van de lokale weersituatie. Infoplaza ontvangt reeds data van ruim 300 GMS-locaties in Nederland die worden verwerkt in de gladheidsverwachtingen. Zo kunnen we ook voor jouw locatie een nauwkeurige verwachting berekenen. De berekening van het gladheidsmodel is het vertrekpunt voor de gladheidexperts van Infoplaza. Dit zijn meteorologen die gespecialiseerd zijn in het geven van gladheidadviezen en het bewaken van gladheid voor diverse klanten. Op een kaart van Nederland tekenen zij precies in of, waar en waarom er kans is op gladheid. Zo kun je voor jouw locatie snel en gemakkelijk een conclusie trekken en de juiste actie opstarten.

Vakkundig expertteam

Naast een gedegen meteorologische opleiding, hebben de gladheidexperts van Infoplaza vele jaren ervaring in het adviseren over en bewaken van gladheid. Hierdoor herkennen zij gladheidsituaties snel en kunnen ze tijdig anticiperen. Infoplaza werkt voor een breed scala aan bedrijven en overheden. Zo wordt vanuit de weerkamer in Houten onder andere de gladheid bewaakt voor 400 NS-stations in Nederland. ProRail en NS Stations hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Als mensen op een perron vlak naast het spoor uitglijden door gladheid, kan dat tot zeer gevaarlijk situaties leiden. NS Stations heeft de bewaking van gladheid geheel uitbesteed aan Infoplaza. Op het moment dat Infoplaza adviseert te gaan strooien, stuurt de aannemer van NS Stations ruim 600 mensen in heel Nederland op pad. Dit doen ze niet alleen voor alle NS Stations, maar ook voor alle (ruim honderd) terreinen van defensie en diverse bedrijfsterreinen. Voor gemeentes en provincies die klant zijn bij Infoplaza wordt ook het GMS bewaakt zodat de gladheidcoördinatoren geheel worden ontzorgd.

Voor wie is GladheidSupport bedoeld?

Voor je gangbare bouwprojecten en eventuele kans op onwerkbaarheid door sneeuw of andere winterse omstandigheden, is het uitgebreid bouwweer de meest complete en efficiënte oplossing. Als je echt betrokken bent bij gladheidbestrijding, in de uitvoering of zelfs in het nemen van beslissingen om te gaan strooien, dan is GladheidSupport voor jou bedoeld. Je krijgt dan meer ondersteuning om de juiste keuze te kunnen maken.

Hoe vraag je het aan?

Binnen het uitgebreid bouwweer kun je onder je accountgegevens kiezen voor ‘GladheidSupport aanvragen’. Na het indienen van de aanvraag worden de locatiedetails in ons gladheidmodel verwerkt en ontvang je de inloggegevens voor GladheidSupport. Dit is een extra ledenvoordeel van Bouwend Nederland, dat je als lid gratis kunt aanvragen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel met InfoPlaza of heb je vragen over GladheidSupport? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.