Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Vereniging
  3. Regio oost
  4. Afdeling regio twente

Afdeling Regio Twente

De afdeling Regio Twente behartigt belangen op lokaal niveau en is gesprekspartner voor gemeentelijke instanties. Contacten met samenwerkingsverbanden worden onderhouden, evenals het contact met opleidingsinstituten. Leden van Bouwend Nederland kunnen op vrijwillige basis lid worden van een lokale afdeling. Binnen de regio staat het vrij een afdeling te kiezen bij wie men zich wil aansluiten. Bij de regionale afdeling is het mogelijk collega’s te ontmoeten en praktijkervaring uit te wisselen.

Nieuws uit de afdeling

Dinsdag 2 juli 2024
Trotse aannemer en voorzitter: Lucas Haafkes in beeld bij ondernemend Twente

Met aannemers- en familiebedrijf Haafkes, gevestigd in Goor en Deventer, staat hij voor grote uitdagingen op het gebied van bouw, duurzaamheid en netcongestie. Als voorzitter van de afdeling regio Twente probeert hij ook in naam van 170 regionale bouw- en infrabedrijven het verschil te maken. En bij het voetbalelftal van zijn zoon fungeert hij als enthousiast leider. "In al die rollen draait het in feite om plezier, samenwerken en samenbouwen", geeft Lucas Haafkes een kijkje in wat hem drijft en voorstuwt.

Vrijdag 31 mei 2024
VolkerWessels Materieel & Logistiek wijst mede-leden de emissieloze weg

Leerzaam maar vooral heel inspirerend was de zero-emissiebijeenkomst van dinsdag 21 mei. Op de BouwHub voor MorgenWonen van VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML) in Rijssen kregen de leden van Regio Oost van alles te horen over hoe de gastheer de transitie naar een emissievrije bouw en bouwlogistiek aanpakt.

Donderdag 2 mei 2024
Bleckmann Almelo schoolvoorbeeld van circulair logistiek vastgoed

Op 25 april bezochten de Twentse Bouw- en Infraleden het eerst aantoonbare circulaire logistiek bedrijfsgebouw van Nederland. De excursie werd afgewisseld door verschillende lezingen over de, historie, drijfveren en toekomstvisie van Bleckmann, over het verduurzamen van distributiecentra, het bouwen en realiseren van deze hal en de laatste ontwikkelingen over het inlenen van zelfstandigen zonder personeel.

Donderdag 18 april 2024
VolkerWessels Materieel & Logistiek deelt kennis over bouwhubs, emissieloos bouwen en vervoeren

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.

Dinsdag 2 april 2024
Excursie Bleckmann Almelo XL: eerste Twentse circulaire logistieke bedrijfshal

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Dinsdag 5 maart 2024
Bouwmensen Rijssen viert 40 jarig jubileum met een ode aan het puberbrein

Bouwmensen Rijssen en OCT (Opleidingscentrum Twente) vierde met trots haar 40-jarig bestaan in het spiksplinternieuwe Kampus gebouw. Sinds 1984 worden hier vakmensen opgeleid en gevormd, waardoor deze opleider een belangrijke bijdrage levert aan de bouwsector en West-Twente.

Contactpersoon afdeling Regio Twente

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres