Bonden roepen leden op tot actie voor een beter pensioen

woensdag 9 oktober 2019
Afbeelding Bonden roepen leden op tot actie voor een beter pensioen

Hulpmiddelen

 • Eerste hulp bij vakbondsacties
  Welke vorm van actievoeren de vakbonden ook kiezen, vakbondsacties creëren vaak onduidelijkheid en onzekerheid bij werkgevers en werknemers. In dit overzicht vindt u handige tips & trics en do’s en dont’s bij vakbondsacties.
  Download het overzicht Eerste hulp bij vakbondsacties »
           
 • Pensioenuitleg voor werknemers in de bouw en infra
  Met deze conceptbrief kunt u uw medewerkers informeren over de achtergronden in het pensioendossier. De brief is een Word-document, zodat u die desgewenst zelf nog kunt bewerken.
  Download de brief Pensioenuitleg voor werknemers in de bouw en infra »
     
 • Pensioenuitleg voor werknemers in de vlakglasindustrie
  Met deze conceptbrief kunt u uw medewerkers informeren over de achtergronden in het pensioendossier, toegespitst op het vlakglaspensioenfonds (BPFV). De brief is een Word-document, zodat u die desgewenst zelf nog kunt bewerken.
  Download de brief Pensioenuitleg voor werknemers in de vlakglasindustrie »
  We raden u aan de aankondiging van de vakbonden serieus te nemen en voorbereid te zijn op eventuele acties. De acties kunnen ook in en om uw bedrijf plaatsvinden. Werknemers in de Bouw & Infra hebben het recht te staken. De vredesplicht in de cao Bouw & Infra (art. 95 lid 3 ) is niet van toepassing op de landelijke actie.

Achtergrond

Werkgevers en bonden waren afgelopen november dicht bij een akkoord en de werkgevers in de bouw en infrasector zien nog steeds voldoende aanknopingspunten om tot een afronding te komen die goed is voor iedereen. Daarbij staan vijf zaken centraal die overeenkomen met de zorgen van de bonden, zoals meer kans op indexatie, koppeling met levensverwachting, maatwerk om eerder te kunnen stoppen. 
De problemen zoals geschetst door de bonden zijn niet van toepassing op de pensioenen van de werknemers in de bouw & infra sector. Meer over het werkgeversstandpunt leest u in de pensioenuitleg voor werknemers.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u advies? De Adviesdesk van Bouwend Nederland staat voor u klaar, via telefoon 079 3252 250 of email advies@bouwendnederland.nl.