• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Stimuleringsregelingen voor het MKB om blijven leren te bevorderen

Stimuleringsregelingen voor het MKB om blijven leren te bevorderen

woensdag 26 februari 2020
Veilig werken

Er verandert veel in onze bedrijven. EIB geeft in haar arbeidsmarktrapport aan dat de afgelopen drie jaar meer dan 30% van het bouwplaats personeel en meer dan 40% UTA zijn of haar werk heeft zien veranderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om verduurzaming, standaardisering en digitalisering. Daarnaast is het een feit dat iedereen langer werkt. Reden te meer om aandacht te schenken aan de ontwikkeling van medewerkers. Ook de overheid realiseert zich die veranderingen op de werkvloer. Het Ministerie van SZW komt binnenkort met een subsidieregeling om de scholing bij MKB-bedrijven te bevorderen. Daarnaast start er in mei 2020 een nieuwe termijn voor de MKB!dee-regeling van het Ministerie van Economische Zaken.

SLIM regeling

Voor de zogenaamde SLIM-regeling, (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MBK), stelt het Ministerie van SZW structureel 48 mio beschikbaar. Doel van de regeling is ervoor te zorgen dat MKB-bedrijven meer werk maken van het bij- en omscholen van hun personeel. MKB-bedrijven, of een samenwerkingsverband van bedrijven, opleidingsbedrijven en scholen kunnen een plan indienen om de leercultuur in de bedrijven te stimuleren. Een individueel bedrijf krijgt 80% terug van een bedrag tot 25.000 euro. De subsidie voor samenwerkingsverbanden is maximaal 500.000 euro. Samenwerkingsverbanden ontvangen maximaal 60% subsidie. Subsidieverstrekking vindt plaats achteraf.

Het is mogelijk een projectaanvraag in te dienen van 2-31 maart 2020. Een tweede tranche volgt van 1-30 september 2020.

Klik op deze link voor meer informatie over de regeling. En klik hier voor overige vragen en antwoorden.

MKB!dee

Het Ministerie van Economische Zaken heeft vorig jaar de subsidieregeling MKB!dee in het leven geroepen. Deze regeling heeft tot doel de bevordering van (sociale) innovatie in het MKB. Per mei 2020 kan ook via deze regeling een subsidie worden aangevraagd door MKB-bedrijven. Voordeel van de regeling van EZ is dat er wel sprake is van een voorschotregeling. Na goedkeuring van het plan wordt de subsidie toegekend.

Voor meer informatie over de MBK!dee-regeling klik hier