Kansrijke beroepen uitgelicht in de Werkwijzer

dinsdag 14 april 2020

Lisette van Geest

Medewerker Communicatie
Afbeelding Kansrijke beroepen uitgelicht in de Werkwijzer

De nieuwe editie van Werkwijzer staat in het teken van ‘Kansrijke beroepen’. In het artikel vanuit ‘jegaathetmaken’ vertellen we jongeren en werkzoekenden meer over de bouw & infra sector. In deze editie worden de 7 argumenten weergegeven waarom het zo leuk is om in de bouw & infra te werken. Ook laten we de lezer kennismaken met een leerling allround Timmerman en een student Bouwkunde.

Interview leerling allround Timmerman en student Bouwkunde

Robin Berkhout, leerling allround Timmerman, vertelt in een enthousiaste interview wat hij zo leuk vindt aan zijn opleiding en geeft tips voor nieuwe studenten. Soraya Kudding vertelt wat voor opleiding zij heeft gedaan en hoe ze is doorgegroeid. Zij is student Bouwkunde op dit moment aan het werk als werkvoorbereider bij een restauratie Bouwbedrijf Schakel & Schrale. Via deze link kan je het artikel teruglezen.

Werkwijzer

WerkWijzer heeft een oplage van 75.000 en wordt verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube. Heeft u zelf young professionals in dienst die u als rolmodel voor de sector nog zichtbaarder wil laten zijn? Stuur uw suggesties naar: L.Geest@bouwendnederland.nl