Bouwend Nederland lanceert campagne #doorbouwers

Bouw en opdrachtgevers laten zien dat zij verantwoord doorbouwen tijdens coronacrisis

Afbeelding Bouwend Nederland lanceert campagne #doorbouwers
dinsdag 21 april 2020

Wij bouwen door. Want als de bouw stopt, kunnen we geen huizen, scholen en wegen meer bouwen en onderhouden. En dat is wél nodig. Nu, maar ook straks. Daarom gaan wij door. Voor Nederland en voor ons allemaal. Met genoeg afstand, en zorg voor elkaar. Samen helpen we de bouw- en infrasector door deze crisis heen. Wij zijn doorbouwers. Wij zijn Bouwend Nederland.

Bouwend Nederland start deze week met de campagne #doorbouwers om te laten zien dat de bouw- en infrasector, onder de huidige unieke omstandigheden, (verantwoord) doorbouwt. En, we vertellen wat er nodig is om door te blijven bouwen 

Naast de coronacrisis, hebben de problemen met stikstof en PFAS al maanden een grote impact op de bouw- en infrasector. We laten daarom, juist nu, zien dat de negatieve toekomstscenario’s die rondgaan met de juiste maatregelen af te wenden zijn voor onze sector. We benadrukken de maatschappelijke betekenis van de bouw en het belang van de bouw als motor voor de Nederlandse economie.  

Oproep: deel foto’s en filmpjes 

Bouw- en infrabedrijven worden opgeroepen om de komende weken zoveel mogelijk foto’s en filmpjes te delen via hun eigen socialmediakanalen (#doorbouwers) om te laten zien dat zij (verantwoord) doorbouwen. Wij maken daarnaast vlogs die laten zien hoe onze leden veilig en corona-proof doorbouwen.  

Opdrachtgevers aan het woord 

We verzamelen verhalen van opdrachtgevers die vertellen waarom zij het juist nu van groot belang vinden om door te bouwen. Die verhalen delen we via onze social met #doorbouwenaanNederland. Ook politiek Den Haag wordt bij de campagne betrokken.   

Reclame op radio en tv 

De commercial die de campagne ondersteunt is vanaf 22 april te horen en te zien op radio (NPO, Veronica, 100%NL en BNR) en tv (publiek omroep). De zendtijd op de publieke omroep is door de Ster gratis ter beschikbaar gesteld aan brancheverenigingen. Daarnaast worden de socialmediakanalen van ‘De bouw maakt het’ (Instagram en Facebook) en Bouwend Nederland (Twitter en LinkedIn) ingezet. 

 

Doe mee 

Ben jij ook een #doorbouwer? Maak en deel dan posts met #doorbouwers en laat zien dat de bouw- en infrasector verantwoord doorbouwt aan de toekomst van Nederland! Meer informatie? Kijk op www.doorbouwers.nl

Disclaimer #doorbouwers

Met de #doorbouwers campagne wil Bouwend Nederland laten zien dat onze sector doorbouwt, dat we dat veilig en verantwoord doen en… geven we aan wat we nodig hebben om dat te kunnen blijven doen. Werk altijd veilig en verantwoord , en laat dat zien als je een foto of video deelt van hoe jij doorbouwt. Twijfel je of je jouw werk op de juiste manier aanpakt? Ga het dan na. Zie je een post van een collega die niet veilig werkt? Wijs diegene daar dan op. Zo leren we van elkaar en delen we de goede voorbeelden. Tip: heb je een vraag over veilig werken in het kader van corona? Bekijk dan de veelgestelde vragen aan de Helpdesk Corona Bouw & Techniek https://www.helpdeskcorona-bt.nl/ of neem contact met hen op.

Angelina van Weerdenburg Communicatieadviseur