• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Opleiding hybride techniekopleider: scholingsvoucher aangeboden

Opleiding hybride techniekopleider: scholingsvoucher aangeboden

Afbeelding Opleiding hybride techniekopleider: scholingsvoucher aangeboden
donderdag 13 augustus 2020

In september gaat bij de Hogeschool Utrecht én de Hogeschool van Amsterdam de opleiding tot hybride techniekopleider van start. Bouwend Nederland biedt haar leden een scholingsvoucher aan ter waarde van 1500 euro.

De leerlingen die nu worden opgeleid zijn de toekomstige werknemers van de branche. Een goede opleiding is echter niet meer vanzelfsprekend. Veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen gaan de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar opvolging: mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag overdragen op de volgende generatie (bouw)technici. Dit helpt de scholen en biedt tegelijkertijd een uitdagend en motiverend perspectief voor medewerkers in de techniek. Bouwend Nederland en de gezamenlijke technische O&O-fondsen, Wij Techniek, A+O Metalektro en OOM doen daarom een beroep op jou. Jij kunt meehelpen de leerlingen van nu de bagage mee te geven voor de toekomst.

Hoe?

Door je medewerker(s) te laten scholen tot instructeur/assistent-docent. Zo realiseren we een docenten- en instructeurspool die steeds verder wordt uitgebreid en zullen de tekorten worden opgevuld. Een bijkomend voordeel is dat deze nieuwe onderwijsgevenden hun actuele praktijkkennis en ervaringen kunnen delen met leerlingen en collega onderwijsgevenden.

Voordelen voor jou als werkgever

Als je je medewerkers de mogelijkheid biedt om hun kennis en ervaring in te zetten voor de nieuwe generatie technici, draag je actief bij aan de opleiding van wellicht toekomstige medewerkers én draag je bij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

  • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn en ook hun collega's.
  • Je bedrijf profiteert van nieuwe kennis die het bedrijf binnenkomt.
  • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vak- mensen en tot het beroepsonderwijs.
  • Je medewerker is gelijk toegerust om leerlingen intern op te leiden voor jouw bedrijf.

Voor wie is de opleiding?

Vakmensen met liefde voor het vak die werkzaam zijn in de bouw of infra worden opgeroepen om de opleiding te volgen. Naast mbo4 werk- en denkniveau moeten deelnemers een passie hebben om kennis over te dragen en willen investeren in hun eigen ontwikkeling.

Hoe ziet het traject eruit?

Er wordt gestart met een intakegesprek. Hierna volgt een persoonlijk plan. Er zijn veertien stagemomenten (van totaal tachtig uur) in het (v)mbo-onderwijs en achttien theoriebijeenkomsten (van 15.30 - 20.00 uur). Het traject wordt afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma. Hiermee heeft jouw medewerker een goede basis om aan de slag te gaan als gastdocent op structurele basis.

Meer weten?

Denk je dat dit iets voor je bedrijf is? Of wil je eerst meer weten, bijvoorbeeld over de ervaringen van andere bedrijven? Neem dan contact met Vincent Zijlstra (Adviseur Onderwijs en arbeidsmarkt) of neem deel aan één van de digitale voorlichtingsbijeenkomsten in Noord Holland op 8 september 2020 van 10.00 - 11.00, of in Midden Nederland op 10 september 2020 van 16.00 - 17.00. Aanmelden kan direct via projectleider Herman Veldman op dit e-mailadres of via 06-40201596. Bekijk via deze link de flyer voor dit project.

Ook bij Gilde Opleidingen in Roermond wordt deze opleiding aangeboden en ook daarvoor bieden we een scholingsvoucher aan.

Vincent Zijlstra Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord