Bouw Idee Café over industrialisatie en prefab

maandag 5 oktober 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Bouw Idee Café over industrialisatie en prefab

Donderdag 8 oktober 2020 staat het Bouw Idee Café in het teken van industrialisatie en prefab. Industrialisatie en prefab lijken het antwoord op alle uitdagingen in de bouw, van milieu tot personeel. Maar is dat ook zo?

Er is veel verwarring over het begrip industrialisatie en de betekenis die het gaat hebben voor de bouwopgave en de bestaande bouwpraktijk. Veel mensen denken dat we al volop industrialiseren in de bouw en verwijzen dan naar de prefabindustrie. De vorm van industrialisatie die nodig is om betere, duurzamere en goedkopere huizen te maken en/of te renoveren is echter een andere. 

Maar is Nederland groot genoeg voor echte industrialisatie? En wat betekent dit voor het aangezicht van de Nederlandse wijken? En voor de aannemer? Tijdens het vierde Bouw Idee Café gaat Marc Doodeman  van Cobouw hierover in gesprek met gasten van QPD ZeroPlus, Voorbij Prefab, het consortium Modulaire Woning en Factory Zero.

Meld je aan

Het Bouw Idee Café over industrialisatie en prefab wordt uitgezonden op donderdag 8 oktober 2020 van 16.00 tot 17.00 uur via Zoom. Aanmelden om mee te kijken doe je via deze link. Het via Zoom aanwezige publiek kan meepraten in de uitzending.