Johan Janssen toegetreden tot dagelijks bestuur

vrijdag 9 oktober 2020
Afbeelding Johan Janssen toegetreden tot dagelijks bestuur

Recentelijk is Johan Janssen, directeur Biggelaar Groep in Velddriel (links op de foto met Fries Heinis), benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland. Hiermee volgt hij Teus de Wit op vanuit de ledengroep Infra Midden. Janssen heeft al bestuurlijke ervaring opgedaan bij Bouwend Nederland; vanaf 2015-2020 was hij lid van het regiobestuur Zuid en sinds oktober 2014 is hij voorzitter van het Infra Platform Limburg.

Werken in de bouw zit Janssen echt in de genen en hij is daarmee dubbel belast. De ouders van zijn moeder hadden een bouwbedrijf en bij het infrabedrijf van zijn opa en vader heeft hij 17 jaren gewerkt. In 2013 werd Janssen directeur van de BLM Groep (onderdeel Biggelaar Groep) en sinds 2015 is hij directeur van de Biggelaar Groep. De Biggelaar Groep bestaat uit acht werkmaatschappijen met diverse expertises zoals wegenbouw, beton- en industriebouw, milieutechniek, tijdelijke verkeersmaatregelen, grondverzet, constructieve waterbouw, baggeren, gebiedsbeheer, groenaanleg- en onderhoud en ingenieursdiensten en staat voor vakmanschap, samenwerking en vernieuwing.

Net als de visie van de Biggelaar Groep vindt ook Janssen dat je het verst komt met goede samenwerking. Over zijn prioriteit binnen het dagelijks bestuur: "De positie van middenbedrijven blijft kwetsbaar. Er wordt nog teveel alleen op prijs gegund en de risico's staan in geen verhouding tot de gemiddelde winstmarges". Aanbesteden moet meer gaan over kwaliteit. Mijn prioriteit in het bestuur is om de positie van middenbedrijven te verbeteren. Goed samenwerken, betrouwbaar en transparant zijn is belangrijk, zowel binnen de organisatie als naar opdrachtgevers. In Limburg zijn we als bestuur al goed bezig om de samenwerking met opdrachtgevers verder te verbeteren. Mijn prioriteit is om dit ook landelijk naar een hoger niveau te tillen."