Vrouwen in de bouw bij Koffietijd

dinsdag 20 oktober 2020
Afbeelding Vrouwen in de bouw bij Koffietijd

Dinsdag 20 oktober werden de 'vrouwen in de bouw' vertegenwoordigd bij het programma Koffietijd. Op dit moment zijn er 38.000 vrouwen in de bouw- en infrasector werkzaam. Dat is 9,3% van de totaal werkzame beroepsbevolking.

Pernille La Lau en Quinty Trustfull gingen in gesprek met Erika Vos, werknemer bij bouwbedrijf Heijmans (met als mentor Hille de Haan), over de kansen en mogelijkheden voor vrouwen in de bouw en infra. Ook werd Hiske, radiotherapeutisch Laborant en kandidaat van de tv-serie 'Je Gaat Het Maken', geïnterviewd. Zij vertelde hoe haar interesse in de bouw is ontstaan en waarom zij binnenkort de overstap maakt.

Koppeling tv-serie 'Je Gaat Het Maken'

Tijdens de uitzending was er ook aandacht voor de tweede serie van het tv-programma  'Je Gaat Het Maken'. De komende jaren staat de bouw- en infrasector voor een enorme uitdaging: er worden maar liefst 46.000 werknemers gezocht. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er ook mensen nodig die een carrièreswitch willen aangaan. De focus ligt in deze serie op de mogelijkheden voor zij-instromers. Mensen die geïnteresseerd zijn in een overstap naar een baan in de bouw of infra maken kennis met de legio mogelijkheden die er zijn. De zesdelige serie wordt gepresenteerd door Pernille La Lau. De eerste aflevering, waar Ralph kennismaakte met het beroep Machinist GWW, was afgelopen zaterdag te zien op RTL4. De komende 5 zaterdagen zijn de andere 5 enthousiaste kandidaten om 17.00 uur te zien op RLT4.  

Uitzending(en) terug kijken?

Bekijk hier de uitzending van Koffietijd terug. Bekijk hier de uitzending van de tv-serie 'Je Gaat Het Maken' terug.

Meerjarenprogramma Instroom en de campagne 'Je Gaat Het Maken'

Het televisieprogramma 'Je gaat het maken' is een onderdeel van het Meerjarenprogramma Instroom. Het doel van dit programma is om jongeren en zij-instromers te informeren en enthousiasmeren voor de bouw & infra. Klik hier om meer te lezen over het Meerjarenprogramma Instroom. Wil je meer weten over de campagne 'Je Gaat Het Maken'? Ga dan naar deze website.