• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Uit de bestuurskamer: Martien van den Bouwhuijsen stelt zich voor

Uit de bestuurskamer: Martien van den Bouwhuijsen stelt zich voor

donderdag 7 januari 2021

Joelka van Daal

Verenigingsmanager afdeling Oost Brabant e.o.
Afbeelding Uit de bestuurskamer: Martien van den Bouwhuijsen stelt zich voor

Als voorzitter van de “oude” afdeling ’s-Hertogenbosch en Omstreken ben ik in dit afdelingsbestuur terecht gekomen. En met veel plezier. We zien dat we als afdeling Oost Brabant e.o. steeds beter de leden weten te vinden en ze ook, ondanks corona, weten te voeden met thema’s die bijdragen aan dat beter, veiliger en zuiniger werken.

Goedendag, ik ben Martien van den Bouwhuijsen. Het lijkt sinds gisteren, maar inmiddels ben ik als 5e generatie toch alweer 20 jaar actief in ons familiebedrijf. En mijn eerste uitje met de (toen nog NVOB) Jongeren is al weer 30 jaar geleden. Wij zijn een bedrijf dat al 147 jaar in dezelfde stad gevestigd is en behoudens mijn studietijd, heb ik ook mijn hele leven in het mooie ’s-Hertogenbosch gewoond. Ons werkgebied ligt dan ook in en rond die stad. Restauratie, Service en Onderhoud, Utiliteit en seriematig renoveren mogen we met onze 40 collega’s dagelijks verzorgen voor vaak wederkerige klanten.

Bestuurlijk actief zijn binnen de branchevereniging is ook een familietraditie. En mijn voldoening zit er vooral om te zie hoe we als gezamenlijke bouw branche steeds beter, zuiniger en veiliger produceren wat de klant nodig heeft. Let wel bewust produceren, want hoewel we natuurlijk veel van de dienstensector kunnen leren, is bovenal het vaak onderschatte maar broodnodige vakmanschap in de bouw wat mij zo aanspreekt in ons vak. 

In deze rare tijden zien we elkaar helaas niet live. Hopelijk spreken we elkaar na deze coronaperiode op een van de bijeenkomsten en kunnen we samen eens lekker discussiëren over hoe we het hele land duidelijk maken dat de bouw er niet alleen toe doet, maar zelfs een TOP sector is. De sector waarin betrokken en bedreven vakmensen werken aan een optimale leefomgeving voor alle Nederlanders.