Meld je aan voor de pilot 'DIA-adviesgesprek door bedrijven'

maandag 11 januari 2021
Afbeelding Meld je aan voor de pilot 'DIA-adviesgesprek door bedrijven'

Werknemers in de bouw en infra hebben recht op een Duurzame Inzetbaarheidsanalyse. Dat is in de cao vastgelegd. Op 1 januari is de pilot 'DIA-adviesgesprek door bedrijven' gestart. Je kan je nu aanmelden voor de pilot. In dit artikel leggen we uit hoe.

Met de pilot wordt geëxperimenteerd met het uitvoeren van DIA-gesprekken door werkgevers zelf. Bedrijven die meedoen aan de pilot kunnen zelf dus uitvoering geven aan het DIA-adviesgesprek. Er wordt gekeken naar vragen als 'Wat levert deelnemende bedrijven het zelf uitvoeren van de gesprekken op?', 'Wat levert het werknemers op?' en 'Wat kan de sector hiervan leren?'. DIA-gesprekken vinden plaats op vrijwillige deelname van werknemers. Als werknemer heb je ook het cao-recht om een DIA-adviesgesprek via Volandis te doen.

Vergoeding voor deelname

Doe je mee met de pilot? Dan krijg je een vergoeding van €112,50 exclusief btw van Volandis. Je moet hiervoor een volledig ingevuld actieplan conform het aangeleverde format insturen.

Meld je aan

Je kan je aanmelden tot 1 februari 2021. Tussen maart 2021 en maart 2022 kunnen bedrijven die meedoen met de pilot zelf DIA-gesprekken (laten) uitvoeren. Daarna vindt evaluatie plaats van de werkwijze en resultaten. Via deze link kan je je aanmelden met het online intakeformulier en lees je ook de voorwaarden.