• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bijeenkomst uitgelicht: Kennissessie De Groene Koers voor Bouw & Infra

Bijeenkomst uitgelicht: Kennissessie De Groene Koers voor Bouw & Infra

woensdag 21 april 2021

Yvonne de Rijck

Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
Afbeelding Bijeenkomst uitgelicht: Kennissessie De Groene Koers voor Bouw & Infra

De Kennissessie van De Groene Koers voor Bouw & Infra staat in het teken van de kick off van het Living Lab Amsterdam, een samenwerkingsverband van overheid, netbeheerders én het uitvoerend bedrijfsleven.

Verduurzaming van de sector Bouw & Infra vraagt om samenwerking vanuit de keten en een positieve interesse in de ontwikkelingen die deze transitie gaan bevorderen. De Groene Koers draagt hieraan bij door kennismaking, -deling en -ontwikkeling.

Kennissessie

De kennissessie van De Groene Koers vindt online plaats op donderdag 29 april van 10.00–11.45 uur. Tijdens de kennissessie delen direct betrokkenen van het Living Lab hoe zij de ambitie vertalen naar beleid en concretiseren tot activiteit. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van eigen initiatieven voor verduurzaming van de sector Bouw & Infra. Gesprekspartners zijn Maxime Verhagen namens de Bouw & Infrasector, Saskia de Haas namens de waterbedrijven, Marlies Visser namens netbeheerders en combibedrijven, Henri van der Kamp, directeur bij Van Gelder, en een Wethouder van de gemeente Amsterdam. Via deze link kun je deelnemen aan de kennissessie (registratie niet nodig).

Living Lab Amsterdam

Het Living Lab Amsterdam is een samenwerkingsinitiatief van overheid, netbeheerders én het uitvoerend bedrijfsleven. Het Living Lab richt zich onder meer op:

  • Experimenteren in de praktijk;
  • Innoveren op het gebied van emissiearm en -vrij materieel;
  • Onderzoek en dataverzameling over emissiearm en -vrij werken.

Van Gelder

Aannemer van Gelder, één van de combi-aannemers binnen Combi Infra Amsterdam (CIAMS) is één van de deelnemers aan het Living Lab. Van Gelder wil met een ploeg volledig geëlektrificeerd alle werkzaamheden verrichten voor zowel kabels, leidingen en riolering. Het gaat hierbij niet alleen om het transport, maar echt het ervaren van geëlektrificeerd werken op de werkplek. Voor meer informatie zie het artikel 'Van Gelder zet meer elektrisch materieel in tijdens pilot' en bekijk het webinar 'Emissieloos werken in de ondergrond' van 6 november 2020 terug.