Bouworiëntatiedag 16 juni 2021 in Zwolle: doe jij mee?

woensdag 5 mei 2021

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost
Afbeelding Bouworiëntatiedag 16 juni 2021 in Zwolle: doe jij mee?

Op 16 juni organiseert Hogeschool Windesheim in samenwerking met Bouwend Nederland Regio Oost een geheel coronaprove Bouworiëntatiedag voor HBO Bouwkundestudenten. Heb jij je met jouw bedrijf al aangemeld?

De Bouworiëntatiedag heeft als doel om hbo-studenten Bouwkunde een realistisch beeld te geven van de functies in en facetten van bouwbedrijven. Onderzoek wijst uit dat veel jongeren niet bekend zijn met de mogelijkheden die de bouw biedt. Daarom denken ze niet zo snel aan een loopbaan in de sector. Daarnaast biedt de Bouworiëntatiedag een mooie gelegenheid om in een vroeg stadium kennis te maken met studenten. Het is belangrijk dat de studenten op de Bouworiëntatiedag een realistisch, maar vooral ook een enthousiast en positief, verhaal te horen krijgen over de mogelijkheden en veelzijdigheid van de bouwsector.

Bouwprojecten gezocht in Zwolle

Om een geheel coronaprove Bouworiëntatiedag te kunnen organiseren is Windesheim op zoek naar bouwprojecten in voorbereiding, in aanbouw of afbouw. Studenten zullen in tweetallen op de fiets een project bezoeken om op deze wijze een goed beeld te krijgen van de verschillende werkzaamheden. We vragen aan je de mogelijkheid de bouwplaats deels te mogen bezoeken en op afstand kennis te laten maken en in gesprek te gaan met jou, jouw collega’s en project.

Interesse?

Heb je een project in of rondom de stand Zwolle en maak je graag kennis met de nieuwe generatie bouwkundestudenten? Mail naar Lieke Koot van Windesheim of Anne de Jonge om dit te regelen.