• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Betere mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt: laat je informeren

Betere mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt: laat je informeren

dinsdag 15 juni 2021

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost
Afbeelding Betere mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt: laat je informeren

Hoe beweeg je als werkgever je organisatie met de markt mee? Welke vaardigheden hebben je medewerkers nodig om die beweging goed te maken? Wat past bij (toekomstige) werknemers en bij werkgevers? Op die vragen krijg je een antwoord op 6 juli als het gaat over het FastSwitch-programma.

Ken je dat? Dat je al maanden de vacature voor werkvoorbereider of calculator hebt openstaan, maar de perfectie sollicitant blijft uit? Regio Oost werkt samen met Saxion via het FastSwitch-programma om hier een bijdrage aan te leveren. Hiermee zijn we uniek en gaan we echt modulair opleiden. Daarmee realiseren we betere mobiliteit op de regionale arbeidsmarkt voor HBO'ers.

Wat is FastSwitch?

Middels FastSwitch kun je een versnellingsprogramma aan je zittende of toekomstige medewerkers bieden die niet opgeleid zijn voor de bouw- en infrasector. FastSwitch gaat voor duurzame mobiliteit op de arbeidsmarkt, gericht op de Stedendriehoek en regio Twente. Daarbinnen hebben werkgevers en sociale partners korte onderwijstrajecten op maat gerealiseerd. Enerzijds om die carrièreswitch voor medewerkers op korte termijn mogelijk te maken, anderzijds om organisaties vooruit te helpen. Flexibel en vraaggestuurd deeltijdonderwijs wordt zo een laagdrempelige katalysator voor arbeidsmobiliteit én leidt tot behoud van medewerkers en kennis voor de regio.

Middels korte switchtrajecten, die op maat worden ontwikkelt, helpen we werkgevers om al gediplomeerde HBO'ers (bedrijfskunde, economie, kunstacademie etc) op-, om- en bij- te scholen. Ook zittend personeel kan door het volgen van gecertificeerde modules de transitie maken naar een nieuwe plek in je organisatie.

Maatwerk

FastSwitch leidt interne en/of externe (toekomstige) medewerkers op via gecertificeerde modules tot werkvoorbereider, calculator, BIM-modelleur, adviseur duurzaamheid en nog zes andere UTA-beroepsprofielen waar nu, maar ook in de toekomst, veel vraag naar is. Het traject bestaat naast modules ook uit een intake met kandidaten en een assessment om te ontdekken welke kennis, vaardigheden en ervaringen ontbreken om in een kort traject om-, op- of bijgeschoold moet worden.

Grote behoefte aan omscholing

Bouwend Nederland Regio Oost biedt in samenwerking met Saxion werkgevers en (toekomstige) medewerkers maatwerk. De behoefte aan omscholing is groot. Het groeiend aantal deeltijdstudenten dat zich bij Saxion meldt voor een opleidingstraject spreekt voor zich. Een volledige, meerjarige studie bij een carrièreswitch duurt voor zowel werknemer als werkgever vaak (te) lang. FastSwitch biedt daarom:

  • flexibel deeltijdonderwijs dat aansluit bij de beroepspraktijk.
  • validatie van wat de medewerker al kan of weet.
  • verkorte opleidingstrajecten op maat.
  • mogelijkheden voor financiële tegemoetkoming.

Win-win voor medewerker en werkgever

Daarmee wordt een snellere overstap naar een andere functie of uitdaging veel beter mogelijk. Zo heeft een werkgever sneller de beschikking over een goed opgeleide werknemer. Win-win voor zowel medewerker als werkgever. Modulair opleiden was al jaren een wens vanuit de ondernemers. Samen met Saxion willen we deze behoefte invullen.

Vragen? Meld je aan voor het webinar

Je hebt vast veel vragen of modulair opleiden. Je bent daarom van harte welkom om deze vragen te stellen tijdens het online webinar. We delen graag de details over modulair HBO-onderwijs. Via deze weg zijn we ook op zoek naar werkgevers die met FastSwitch (toekomstige) medewerkers een leerwerkplek willen aanbieden. Doe én bouw je met ons mee? Aanmelden kan via deze link. Het webinar is op dinsdag 6 juli tussen 09.00 en 11.00.