• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Suubane wil werken aan een weg, riolering of woonwijk bestraten

Suubane wil werken aan een weg, riolering of woonwijk bestraten

dinsdag 6 juli 2021

Astrid van Mill

medewerker communicatie
Afbeelding Suubane wil werken aan een weg, riolering of woonwijk bestraten

Toen Hamza Suubane bij zijn vader in de auto zat viel hem op dat er overal asfalt ligt en hoeveel mensen er iedere dag van A naar B over een veilige weg rijden. Meewerken aan de aanleg van een weg, riolering of bestrating in een nieuwe woonwijk leek hem te gek. In de WerkWijzer lezen jongeren en zij-instromers dat dit de reden is waarom Subaane is gestart met zijn opleiding leerling vakman grondwerk-, wegen- en waterbouw (GWW).

De tweede editie van de WerkWijzer staat in het teken van ‘van sollicitatie tot contract’. Nadat Subaane zich had ingeschreven bij een school zocht hij contact met contractwerkgever Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, Weg- en Waterbouw Zuid-Holland (SPG). Subaane kreeg een sollicitatiegesprek met Rob van Dalen, directeur van de SPG, die graag van hem wilde weten wat hij wil, wat zijn gedachten zijn over het werk en over de opleiding. Voor Van Dalen is het dan belangrijk dat een leerling interesse toont in de vakken en dat hij kan samenwerken. Bij dat gesprek was ook Kees Hoogervorst, hoofduitvoerder bij KWS, aanwezig. Er werd direct een match gemaakt en Suubane werkt nu 32 uur per week op locatie bij KWS. Hoogervorst heeft al vele jongens opgeleid tot vakman GWW. “Als iemand een actieve houding heeft, fouten durft te maken en zijn best doet, dan komt het bijna altijd goed,” aldus Hoogervorst. Lees hier het hele artikel

Werkwijzer

WerkWijzer heeft een oplage van 75.000 en wordt verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.