Ken jij de constructeur van het jaar 2021?

Afbeelding Ken jij de constructeur van het jaar 2021?
vrijdag 24 september 2021

Ken jij een collega, relatie of medewerker die zich als constructeur op een bijzondere wijze gepresenteerd heeft én een echte ambassadeur van het vakgebied is? Geen hem of haar dan op als kandidaat voor de jaarlijkse verkiezing ‘Constructeur van het Jaar’ en wie weet staat diegene op 2 november 2021 op het podium tijdens Building Holland in Amsterdam. Lees hieronder meer over de voorwaarden voor deelname.

De verkiezing van de Constructeur van het jaar wordt georganiseerd door VNconstructeurs. Elk jaar verkiest een onafhankelijke jury de Constructeur- en het Talent van het Jaar. In 2020 werd Arjan Habraken (SID Studio) gekozen tot Constructeur van het Jaar en Marijn Bruurs (Witteveen+Bos) tot Talent van het Jaar. Tijdens de Dag van de Constructeur van afgelopen juni vond de aftrap voor de verkiezing 2021 plaats. Juryvoorzitter Noortje de Geus (ingenieursbureau Den Haag) en 2 oud-winnaars vertelden daar over het doel van de verkiezing, en wat de titel de voor de winnaars heeft opgeleverd.

Beoordelingscriteria

De ‘Constructeur van het jaar’ gaat over de toekomst van het vakgebied. De maatschappelijke relevantie van constructeurs is groot. Hun bijdrage aan het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken is onmisbaar, maar vaak onzichtbaar. De verkiezing van de ‘Constructeur van het Jaar’ en het ‘Talent van het Jaar’ is erop gericht om de zichtbaarheid van die bijdrage te vergroten. Binnen, maar vooral ook buiten de sector. En niet te vergeten: binnen het onderwijs. Voor deze verkiezing komen dan ook personen in aanmerking die zich op een bijzondere wijze gepresenteerd hebben én ambassadeur zijn van het vak. En vanzelfsprekend bovengemiddeld presteren op de vier criteria:

  • Maatschappelijke relevantie
  • Vernieuwende en aansprekende constructies
  • Bijdragen aan en zichtbaar maken van ontwikkeling van het vakgebied
  • Bijdrage aan goede samenwerking binnen projectteams

Lees hier meer over de beoordelingscriteria

Meedoen

Ken jij of werk jij samen met een mogelijke opvolger van de winnaars van vorig jaar? Meld hem of haar dan aan als kandidaat via de link hieronder.  Op die site is ook alle nadere informatie te vinden over het initiatief, over oud-winnaars en zijn links naar diverse presentaties en publicaties te vinden. En wil je weten wie de winnaars worden en met hen in gesprek? Kom dan op 2 november naar Building Holland, 2 november 2021 in de RAI in Amsterdam. De bekendmaking is om 12.30 op het hoofdpodium. Aansluitend ontvangen VNconstructeurs en HTI / KPE-groep je graag bij de ‘Constructeurstafel’ op de beursvloer.

Geef hier jouw kandidaat op voor de titel 'Constructeur van het jaar 2021' en 'Talent van het jaar 2021'

Harry Wisse accountmanager bouw & infra groot/vakgroepsecretaris ingenieursbureaus voor bouwondernemingen & deltabouwers