• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • De vraag is niet of, maar wanneer een cyberincident jou overkomt

De vraag is niet of, maar wanneer een cyberincident jou overkomt

woensdag 13 oktober 2021
Flex werken met laptop

De tijd dat een cyberincident iets was wat alleen andere bedrijven overkwam, is voorbij. Ze zijn inmiddels aan de orde van de dag. Aon helpt leden van Bouwend Nederland met een cyberverzekering die ook echt hulp biedt, en ervoor zorgt dat je snel weer vooruit kunt.

Cyberverzekeringsspecialist Marie-Louise de Smit van Aon weet het maar al te goed: voor het voorkomen van incidenten is geen pasklare oplossing. “De toenemende digitalisering in onze samenleving werkt cyberincidenten in de hand, of ze nu veroorzaakt worden door menselijke fouten of door criminelen. Overkomen ze je, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk weer terug te keren  naar ‘business as usual’.”

Herstelwerkzaamheden

Marie-Louise vindt het belangrijk dat ondernemers zich bewust worden van dagelijkse cyberrisico’s. Dan kan al door heel praktisch te kijken naar hoe het bedrijf omgaat met digitale informatie. Want krijg je eenmaal te maken met een cyberincident, dan zijn de gevolgen vaak niet mals. Het bedrijf kan vaak maar beperkt verder, en er zijn tijdrovende herstelwerkzaamheden. “Vergeet ook de juridische gevolgen niet, de reputatieschade en zelfs de boetes die je kunt krijgen.”

Vergoedingen

De cyberverzekering van Aon dekt de kosten en schade die worden veroorzaakt door een datalek of door onbevoegden die het IT-systeem hacken. “De verzekering maakt de crisis beheersbaar door eerst hulpdiensten in te schakelen. Daarna worden de eigen schade en kosten die bedrijfsstilstand voor het bedrijf met zich meebrengt, en de schade van derden in geval van aansprakelijkheidsstellingen, alsmede de opgelegde boetes gedekt.”

Ledenvoordeel

Aon is de enige verzekeringsadviseur met een volwassen en kundige cyberafdeling. De cyberverzekering voor leden van Bouwend Nederland heeft zeer gunstige voorwaarden. Zo dekt de polis ook vertragingsschade (boete bij te late oplevering) en vergoedt hij een deel van de tenderkosten die door cyberincidenten kunnen oplopen. Heb je te maken met een cyberincident of ben je een incident op het spoor – dus nog voordat het incident heeft plaatsgevonden dan staan specialisten 24/7 voor je klaar om je te helpen.

Meer weten?

Hier vind je meer informatie over de cyberverzekering van Bouwend Nederland Verzekeringen via Aon. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs dienstverlening of bel naar 079 3 252 166.