• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Experience Techmission010 die techniekonderwijs stimuleert gestart

Experience Techmission010 die techniekonderwijs stimuleert gestart

Afbeelding Experience Techmission010 die techniekonderwijs stimuleert gestart
woensdag 16 februari 2022

Bouwend Nederland bundelt ook dit jaar met andere Rotterdamse organisaties haar krachten om techniekonderwijs zichtbaar, tastbaar en voelbaar te maken. Dat doen we door bij te dragen aan het onderwijsinitiatief van RDM Rotterdam ‘Techmission010’ en laten zo zien dat er in de techniek een gunstig arbeidsperspectief voor Rotterdamse jongeren is.

Techmission010 is een loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)-programma dat middelbare scholieren die aan de vooravond van hun profielkeuze staan hun talenten laat ontdekken en in beweging krijgt voor een toekomst in de techniek. Steeds vaker blijkt uit onderzoek dat jong beginnen met het onder de aandacht brengen van een onderwijsveld, in dit geval dat van techniek, het beste resultaat geeft. En dat is in de technische sector hard nodig, omdat de Nederlandse arbeidsmarkt ook de komende jaren een snelgroeiend tekort heeft aan goed geschoold technisch personeel.

Jongeren ontdekken techniek

Veel te vaak hebben jongeren een achterhaald beeld van de technieksector; de sector van zwaar, vies en slecht betaald werk. Of die van the matrix-achtige clichébeelden, met name als gedacht wordt aan innovatie en techniek in de toekomst. Het LOB-programma Techmission010 laat zien waar het écht om gaat en verandert het beeld dat jongeren hebben van techniek.

Impact LOB-programma

Bouwend Nederland neemt ook dit jaar deel aan Techmission010. De leerlingen worden in een paar weken tijd ondergedompeld in een spannende wereld waar het draait om techniek en ontdekken hoe leuk techniek kan zijn. Bovendien is een carrière in de techniek erg kansrijk, terwijl de banen in sectoren die populair zijn bij jongeren, zoals de juridische en administratieve sector, juist afnemen.

Samen nú de harten winnen

Het LOB-programma Techmission010 bestaat uit een lespakket, een betekenisvolle experience van 16, 17, 18, 21, 22 en 23 februari in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam en een reflectie naderhand waarmee jongeren ontdekken: ‘waar ben ik goed in, wat vind ik leuk en past een techniekprofiel bij mij’.

Informatie

Techmission010 werd in 2019 voor het eerst geïnitieerd en een snelgroeiend aantal VMBO-, HAVO- en VWO-scholen in de regio Rijnmond neemt deel. Op dit moment volgen meer dan 20 middelbare scholen het LOB-programma en dat breidt elk jaar uit. Ben je benieuwd naar de partners of wil je meer informatie? Surf dan naar Techmission010.nl.

Vera van Rossem beleidsadviseur onderwijs

Tags

Instroom