Lentegevoel overheerst tijdens regiodag Utrecht

Afbeelding Lentegevoel overheerst tijdens regiodag Utrecht
vrijdag 1 april 2022

Voor het eerst of opnieuw met elkaar kennis maken en inzicht krijgen in hoe het menselijk brein werkt, daar draaide het om bij de regiodag Utrecht van 29 maart.

Koeien die huppelend voor het eerst na een winter op stal weer de weide in gaan; het is hét beeld van de lente. De regiodag in Utrecht van 29 maart deed er een beetje aan denken. De circa 90 aanwezigen leden van de afdelingen Noord-West Utrecht, ’t Gooi en omstreken, Veenendaal en Midden Nederland waren namelijk heel erg blij dat er eindelijk weer een fysieke bijeenkomst was. Sterker nog, sinds de fusie van de afdelingen Utrecht en Amersfoort ruim een jaar geleden was het voor de leden van de nieuw geformeerde afdeling Midden Nederland de allereerste fysieke bijeenkomst. Tijdens de afdelingsvergadering werd dan ook goed de tijd genomen om elkaar te leren kennen. In kleine groepjes staken de leden van de nieuwe afdeling de koppen bijeen voor een voorstelsessie, ondermeer door te vertellen wat ze met hun bedrijf doen op het gebied van duurzaamheid. 

Kijkje in het menselijk brein

De aftrap van de bijeenkomst was aan Michiel van Cleef, directeur van Bouwmensen Gooi-  Vechtstreek en gastheer van de bijeenkomst, en aan Ronald Cobbbben, voorzitter van de afdeling ’t Gooi en omstreken. Na hun welkomstwoorden volgde een boeiende presentatie van Victor Lamme. Hij is hoogleraar neurologie aan de Universiteit van Amsterdam én auteur van ‘De vrije wil bestaat niet’. Vooral over dat boek ging zijn uitermate onderhoudende verhaal. Hij vertelde de leden wat er ten grondslag ligt aan ons gedrag en wie er nu eigenlijk de beslissingen neemt in ons hoofd. Interessante materie, zeker met het oog op de Bewust Veilig Dag die een dag na de bijeenkomst werd gehouden. Bij discussies over veiligheid komt immers keer op keer het zogeheten veiligheidsbewustzijn naar voren. Tijdens de interactieve sessie van Lamme leerden de leden dat het toch vooral draait om zelf het goede voorbeeld geven als je wilt dat je medewerkers veilig werken.

 Actualiteiten en foodtrucks

Na de leerzame maar zeker ook luchtige lezing voor het hele gezelschap volgden de afzonderlijke afdelingsvergaderingen. Daarin werd vooral veel gesproken over de Bewust Veilig Dag, de stijgende materiaalkosten, de oorlog in Oekraïne en andere actuele zaken die de branche en de bedrijven bezig houden. De inzet van een aantal foodtrucks zorgde ervoor dat de bijeenkomst op een smakelijke wijze werd afgesloten. Een geslaagde bijeenkomst met een zonnige sfeer en een aangename kennismaking voor Arjan Putter die als voorzitter van Regio Randstad Noord voor het eerst een regiobijeenkomst van Utrecht bijwoonde.

 

Vincent Zijlstra Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord