Week van de Bouw op basisschool Jacinta in Breda

Bouwbedrijf Gelens en BouwSchool Breda maken leerlingen enthousiast middels gastlessen

Afbeelding Week van de Bouw op basisschool Jacinta in Breda
donderdag 21 april 2022

Leerlingen van de basisschool Jacinta volgen al maanden de verbouwing/nieuwbouw. Deze week staat volledig in het teken van de bouw.

Bouwbedrijf Gelens voert de verbouwing en nieuwbouw van KBS Jacinta in Breda in 2 fasen uit. Het bestaande gebouw is verbouwd/gerenoveerd en het nieuwbouwdeel met 6 leslokalen, 2 extra leerruimten en een aula met prachtige toneeltrap wordt daaraan gebouwd. De leerlingen krijgen vanaf volgend schooljaar les in een prachtig vernieuwde school. Projectleider Herwin van Veltom heeft ervoor gezorgd dat er kijkgaten waren gemaakt, waardoor de leerlingen de hele bouw al die tijd hebben kunnen volgen. De bouw kon ook gevolgd worden via camera's, die in de lessen via het digiboard getoond konden worden en gebruikt werden tijdens sommige lessen. Zo worden de leerlingen betrokken bij wat er allemaal komt kijken bij nieuwbouw/verbouw. 

De schoolleiding, Bouwbedrijf Gelens, BouwSchool Breda en Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West hebben meegewerkt om in de schoolweek na Pasen een 'Week van de Bouw' te organiseren. Dinsdag 19 april gaven leerling-coördinator Ad van de Riet van BouwSchool Breda en Herwin van Veltom van Bouwbedrijf Gelens gastlessen voor wel 7 groepen (groep 5 t/m 8). Voor de onderbouw was spel- en ander lesmateriaal verstrekt om de bouw op andere wijze onder de aandacht te brengen.

 

In totaal meer dan 150 leerlingen beantwoordden enthousiast de vragen van Ad of Herwin tijdens de gastlessen en bekeken aandachtig het filmpje dat Rick, leerling van de BouwSchool, van de bouw gemaakt had. Ook de afbeeldingen van hoe de school er straks na de zomer uit zal zien deed monden open vallen. Ze kunnen niet wachten en groep 8 baalde dat ze dit niet meer meemaken. Na afloop kregen ze een tasje met gadgets uit de campagne "Je gaat het maken".  

De leerlingen zijn meteen geattendeerd op het pop-up themapark Wij bouwen de Toekomst op vliegveld Twente deze zomer, waarvoor 10 entréekaarten in deze week te verdienen zijn via spel of verloting onder de leerlingen van Jacinta.  

Wil je de bouw ook bij jongeren onder de aandacht brengen? Laat het verenigingsmanager Petra weten en we proberen je vanuit de afdeling of via de opleidingsbedrijven in onze afdeling te ondersteunen. 

Petra Landmeter Verenigingsmanager Brabant Mid-West