• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Michelle Poorthuis: dit kan een droombaan zijn voor veel meiden!

Michelle Poorthuis: dit kan een droombaan zijn voor veel meiden!

Afbeelding Michelle Poorthuis: dit kan een droombaan zijn voor veel meiden!
maandag 20 juni 2022

De weg voor Michelle tot leerling-monteur was een bijzondere. Tijdens haar zoektocht naar wat ze nu echt wilde maakte ze onder andere een uitstapje naar de recreatiebranche via de opleiding leisure & hospitality en werkte ze uiteindelijk als schoonmaakster bij de Siers Groep. Het liefst maakte ze de werkplaats bij Siers schoon, ze heeft altijd al iets gehad met techniek. Dit is ook de plek waar ze in contact kwam met monteurs van Siers. Michelle wist dat ze altijd al iets met haar handen wilde doen. Op kantoor binnen zitten is niets voor haar. Michelle praatte veel met de monteurs van Siers en ze wisten haar te overtuigen van het beroep. Zou het dan misschien toch iets voor haar zijn? Uiteindelijk wilde ze wel, had ze haar sollicitatiebrief al getypt, maar durfde ze zelf niet op de verzendknop te drukken. Een medewerker van Siers uit het magazijn heeft dit uiteindelijk voor haar gedaan.

Michelle is intussen al 8 maanden op weg als leerling-monteur bij de Siers Groep en heeft van het verzenden van de brief geen moment spijt gehad. "Eindelijk heb ik mijn plek gevonden." Zegt Michelle, terwijl ze in no-time een meterkast in een nieuwbouwwoning monteert. "Natuurlijk was het in het begin wel even wennen. Toen ik net begon kreeg ik geen schroef vast. Na een poosje werken zaten de mouwen van mijn shirts een stuk strakker en de schroeven muurvast."

Opleiding tot allround monteur

De meterkasten zijn intussen routine voor Michelle, daarnaast is ze nu veel bezig met kabelmoffen. Bij haar huidige opleiding ligt de focus op elektra. Dit gaat haar makkelijk af. Uiteindelijk is het hele pakket, inclusief gas en water het doel, zodat ze zich een allround monteur mag noemen. Voor nu heeft ze zichtbaar veel lol met haar collega's en voelt zich thuis op de bouw. Ondanks de piratenmuziek. Toch merkte Michelle, zeker in het begin, dat de sfeer anders was omdat ze een vrouw is: "Er werden geen foute grappen gemaakt, het was wat stiller in het begin." Wat dat betreft moest iedereen even zijn/haar plek vinden. Het duurde echter niet lang voordat alle grappen weer werden gemaakt. Michelle zou niet anders willen: "Mijn collega’s moeten zich namelijk niet inhouden omdat ik erbij ben."

Niet twijfelen maar doen!

Michelle beseft zich dat ze nog best uniek is als vrouwelijke monteur en wil dan ook graag een voorbeeld zijn voor andere vrouwen die ook iets soortgelijks overwegen: "Ik heb er veel te veel tegenop gezien en durfde me eigenlijk niet aan te melden voor deze opleiding. Achteraf was dat echt zo onnodig. Ik ben met open armen ontvangen en iedereen vindt het mega cool dat ik dit doe." Ter ere van haar nieuwe carrière keuze bij Siers, heeft Michelle een tatoeage laten zetten. Op haar rechter onderarm staat de tekst: "Be you". Een herinnering om altijd aan jezelf trouw te blijven en de keuzes te durven maken waar je zelf achter staat. Tegen andere meiden zou ik zeggen: Niet zo lang twijfelen als ik heb gedaan, gewoon doen! Als je dit graag wilt, kom je er met hard werken echt wel. Dit kan een droombaan zijn voor veel meiden!

 

Valerie van den Broek Secretaresse Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer