• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Regio Twente trotse partner en sponsor van Wij Bouwen de Toekomst

Regio Twente trotse partner en sponsor van Wij Bouwen de Toekomst

Afbeelding Regio Twente trotse partner en sponsor van Wij Bouwen de Toekomst
donderdag 23 juni 2022

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Vanuit het bestuur Regio Twente willen wij de jeugd van Twente en omstreken vanaf 16 juli laten ervaren op Vliegveld Twente. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Behaal je materialenpaspoort, ontdek hoe het is om een torenkraan te bedienen, ga aan de slag met pre-fab puzzels of ga op avontuur met de familie Bouwer in een theaterstuk vol muziek en interactie. Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ laten we de jeugd kennis maken met onze fantastische branche!

Speerpunt onderwijs en imago

Het bestuur van Regio Twente werkt dagelijks aan de speerpunten onderwijs en imago. Het themapark Wij bouwen de Toekomst overtreft alle verwachtingen om deze ambities ook daadwerkelijk waar te maken. Wij Bouwen de Toekomst is het neerzetten van een onvergetelijk jeugdevenement , samen met de lokale Twentse leden, gemeenten, provincie en scholen.

Themapark opent op 16 juli 

Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Dat gaan we zien vanaf 16 juli en de kinderen mogen dit zelf beleven. De sector staat voor een gigantische opgave. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een baan of opleiding in de bouw en infra. Werken in de bouw en techniek moet daarom weer de status krijgen die het verdient. Bouwers en technische ambachtslieden zijn cruciaal voor het laten draaien van onze maatschappij. Er is ook veel onbekend over de diversiteit van het werken in de bouw. Er is op de basisschool weinig aandacht voor techniek. Dit terwijl er in het primair onderwijs vaak wel ruimte is voor vakken als filosofie of een vreemde taal. Veel kinderen weten daardoor niet hoe leuk het kan zijn om iets te maken of te bouwen. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit innovatieve en leerzame park te ontwikkelen, in samenwerking met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects.

Trotse sponsor en partner

Lucas Haafkes heeft als voorzitter van regio Twente het sponsorcontract ondertekend en daarmee opdracht gegeven tot aankoop van het Pakket Mira. De bestuursleden zullen de 500 kaarten & promosetjes verdelen over de verschillende bassischolen in Rijssen-Holten, Almelo, Hengelo, Glanerbrug, Goor, Oldenzaal en Haaksbergen. Veel leden hebben een steentje bijgedragen door ook sponsorpakketten af te nemen. De bouwhekdoekenactie van Wij bouwen de Toekomst en de variant in het Twents dialect zijn met veel enthousiasme ontvangen en overal zichtbaar langs de doorgangsroutes. 

 

Jorrit van Ommen verenigingsmanager