Groen licht voor investeringsplannen hoogspanningsnetten

Afbeelding Groen licht voor investeringsplannen hoogspanningsnetten
woensdag 14 september 2022

Autoriteit Consument & Markt (ACM) concludeert dat de aangepaste investeringsplannen van de door TenneT beheerde hoogspanningsnetten op land kunnen worden vastgesteld. TenneT en Liander (de eigenaar van het door TenneT beheerder hoogspanningsnet in de regio Randmeren hebben op verzoek van ACM het investeringsplan verduidelijkt, zodat uit de plannen blijkt hoe de netbeheerder bepaalt welke knelpunten eerst en welke knelpunten later opgelost worden.

Voor de investeringsplannen voor 2024 wordt door de ACM nog ruimte gezien voor verbetering door de betrokkenheid van stakholders bij de voorbereiding te verbeteren en afwegingen nog inzichtelijker te maken op het vlak van oorzaak en gevolg van vertragingen en de onderbouwing van prioriteit.

Sinds 2020 toetst de ACM de investeringsplannen die netbeheerders elke twee jaar moeten maken. In de investeringsplannen van netbeheerders staat welke investeringen in de netwerken de komende tien jaar nodig zijn om te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar capaciteit van consumenten en bedrijven.

Lees hier het hele artikel op de site van ACM.

Yvonne de Rijck adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer