e-Factureren de beste optie voor een veiliger facturatieproces

Loop minder risico dan via facturen versturen per post of e-mail

Afbeelding e-Factureren de beste optie voor een veiliger facturatieproces
donderdag 29 september 2022

Aan het versturen van facturen via post of e mail (met PDF) kleven zowel voor de verzender als de ontvanger veiligheidsrisico’s. Zo komen spookfacturen, ransom en phishing e-mails vaker voor en gaat het soms mis bij een juiste aflevering zowel per mail als per post. De gevolgen hiervan kunnen zeer nadelig zijn voor het bedrijf en in veel gevallen is er sprake van een forse kostenpost bij het oplossen van de gevolgen.

Voor een veiliger facturatieproces is elektronisch factureren de beste optie

Een elektronische factuur (e-factuur) is een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem. Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd. Naast de voordelen op het gebied van veiligheid voorkomt dit ook de fouten die gemakkelijk gemaakt kunnen worden bij handmatige verwerking van facturen. Steeds meer organisaties stappen daarom over op e-factureren.

Een e-factuur wordt gecontroleerd op IBAN, btw-nummer en KvK-nummer. Bij facturen volgens DICO versie SALES005 komt daar de GLN-code nog bij. Spookfacturen en dubbele facturen worden hierdoor eenvoudig onderschept.

Starten met e-factureren

Via onze voordeelpartner Banqup bieden we bouw- en infrabedrijven de mogelijkheid om eenvoudig elektronische facturen te maken en te versturen. Maak je nu facturen in PDF? Geen probleem! Het is mogelijk deze in Banqup om te zetten naar een e-factuur. Daarnaast is Banqup ook een toegangspunt tot het Peppol-netwerk waardoor het verzenden van elektronische facturen naar de overheid een fluitje van een cent wordt.

Lidbedrijven die hun leveranciers via Banqup willen gaan laten aanleveren, krijgen een gratis koppeling met Banqup en het Unifiedpost-netwerk voor het ontvangen van facturen. Normaal kost dit ongeveer € 500,- per aansluiting. Ook krijgen zij gratis begeleiding voor het opzetten en uitvoeren van een communicatiecampagne naar de leveranciers. Wil je meer weten? Kijk dan op www.e-facturerenindebouw.nl.

Vragen of meer weten?

Wil je meer weten over de veiligheid van e-factureren of hoe je hiermee kunt starten? Neem dan contact met ons op; stel je vraag via onderstaande knop of bel direct 079-3252 166.

Stel je vraag