• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • eHerkenning is de veiligste manier van inloggen voor ondernemers

eHerkenning is de veiligste manier van inloggen voor ondernemers

Log op één manier in bij alle aangesloten organisaties

Afbeelding eHerkenning is de veiligste manier van inloggen voor ondernemers
donderdag 29 september 2022

eHerkenning is de veiligste manier van inloggen voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel log je op één manier in bij alle aangesloten organisaties. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden voor jou. Voor de organisatie waar je inlogt betekent het dat ze zeker weten wie jij bent.

Met een eHerkenningsmiddel kun je online zaken doen met honderden organisaties in de publieke, semi-publieke en private sector. eHerkenning is te vergelijken met DigiD, maar dan voor bedrijven. Net als DigiD is een eHerkenningsmiddel een persoonlijk inlogmiddel maar dan log je in namens een bedrijf.

Betrouwbaarheidsniveaus

eHerkenning kent vier verschillende betrouwbaarheidsniveaus. De dienstverlener bepaalt met welk betrouwbaarheidsniveau ingelogd kan en mag worden. We onderscheiden de volgende niveaus:

  • eHerkenning niveau 2 (1-factor authenticatie)
  • eHerkenning niveau 2+ (2-factor authenticatie)
  • eHerkenning niveau 3 (2-factor authenticatie)
  • eHerkenning niveau 4 (met PKIo certificaat)

Vanwege onder andere de bescherming van privacy zullen de meeste diensten in de nabije toekomst gebruik maken van betrouwbaarheidsniveau 3. Wil je weten welk niveau verplicht is voor welke dienst of dienstverlener, kijk dan op deze pagina.

2-factor authenticatie

Vanaf betrouwbaarheidsniveau 2+ is 2-factor authenticatie verplicht. Z login biedt daarvoor de keuze uit twee oplossingen.

  • Z login eHerkenning SMS: Gebruikersnaam + Wachtwoord in combinatie met eenmalige codes per inlogsessie per SMS
  • Z login eHerkenning OTP: Gebruikersnaam + Wachtwoord in combinatie met eenmalige codes per inlogsessie m.b.v. het OTP device

Met een OTP device (ook wel Token of OTP responder genoemd) kun je een code genereren die je nodig hebt om in te loggen, naast de combinatie van je gebruikersnaam en wachtwoord. Wil je niet je (privé) mobiel gebruiken, afhankelijk zijn van je telecomprovider of als je slecht bereik hebt, kies dan voor een OTP device.

Ontdek het Z login ledenvoordeel

Vragen of meer weten?

Heb je vragen over eHerkenning, veilig inloggen of het Z login ledenvoordeel? Stel dan je vraag via onderstaande knop of bel direct naar 079-3252 166. 

Stel je vraag