• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Met elkaar in gesprek op de GWW marktdag - regio Noord-Holland 27 okt

Met elkaar in gesprek op de GWW marktdag - regio Noord-Holland 27 okt

Afbeelding Met elkaar in gesprek op de GWW marktdag - regio Noord-Holland 27 okt
donderdag 6 oktober 2022

Hoe geef je het Midden en Klein Bedrijf (MKB) een rol in het aanbestedingsbeleid binnen de sector grond- weg- en waterbouw (GWW)? Op onze marktdag, 27 oktober 2022, gaan we graag hierover met je in gesprek, in samenwerking met de BUCH gemeenten, gemeente Alkmaar en gemeente Dijk en Waard. Met deze marktdag willen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) met een focus op GWW in de regio Noord-Holland bij elkaar brengen en marktkansen ontwikkelen. Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!

Op donderdag 27 oktober 2022 is de Marktdag Beter Aanbesteden. Opdrachtgevers (BUCH gemeenten, gemeente Alkmaar en Dijk en Waard) en opdrachtnemers in de GWW sector gaan in gesprek, Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!

Voor wie

Deze sessie is bedoeld voor aanbestedende diensten en MKB marktpartijen in de regio Noord-Holland, maar ook geïnteresseerden uit de wijdere omgeving zijn van harte welkom. Aan bod komen onderwerpen die in de GWW spelen, maar deels ook in andere domeinen/sectoren relevant zijn.

Programma

  • Ontvangst om 13.00 uur
  • Opening en toelichting programma Beter Aanbesteden
  • Plenaire sessie: Toelichting inkoopbeleid gemeenten BUCH, Alkmaar en Dijk en Waard, specifiek rondom MKB
  • Eerste ronde deelsessies
  • Pauze
  • Tweede ronde deelsessies
  • Sluiting en netwerkborrel vanaf 16.30 uur

Deelsessies

Deelnemers hebben elke ronde keuze uit 2 deelsessies.

Ronde 1:

Benen Op Tafel-sessie, MKB betrekken

In een informele setting gaan we graag het gesprek aan met ondernemers uit de regio over hoe je MKB een plek kan geven in het aanbestedingsbeleid. Wat gaat er volgens ondernemers al goed binnen aanbestedingen en wat kan beter?

MKB-vriendelijk aanbesteden

Het stimuleren van lokaal ondernemerschap staat vaak hoog op de beleidsagenda. Maar hoe vertaal je dit terug naar je opdrachten? Op welke manier ben je een betrouwbare samenwerkingspartner voor het lokale bedrijfsleven? En hoe voorkom je dat ondernemers afschrikken van de administratieve aanbestedingslasten? Verder gaan we kort in op functioneel specificeren om hiermee kansen te creëeren voor het MKB.

Ronde 2:

Lagerhuisdebat

Met als onderwerp ‘inschrijven op aanbestedingen voor het MKB’ gaan we aan de hand van stellingen in gesprek over uitdagingen en kansen voor het MKB in aanbestedingen.

In dialoog met de markt: van radiostilte naar volwaardige gesprekspartners

“Spreken is zilver – zwijgen is goud” is tegenwoordig niet meer van toepassing – maar hoever kun je eigenlijk gaan in het contact met de markt? In deze sessie leer je meer over de mogelijkheden om in gesprek te gaan met de markt voor, tijdens én na de aanbestedingen.

Datum, tijd en locatie

Datum: 27 oktober 2022
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie: Theater de Vest in Alkmaar, Canadaplein 2. Er is een parkeergarage aanwezig en het theater is op loopafstand van station Alkmaar CS.  

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deze marktdag wordt mogelijk gemaakt door het programma Beter Aanbesteden.

Aanmelden

Meld je aan en geef jouw voorkeur voor deelsessies door via de registratiepagina.

 

 

Deze expertsessie maakt deel uit van een project binnen Beter Aanbesteden, het vierjarige programma van PIANOo, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), VNG en VNO-NCW/MKB-Nederland. Het doel is het professionaliseren van de inkooppraktijk door het bevorderen van kennis, toepassing en dialoog voor ondernemers en aanbestedende diensten.

Jan Overtoom senior beleidsadviseur bestuurszaken