Direct inzicht in (on)werkbare dagen per locatie

Uitgebreid Bouwweer helpt je werkzaamheden slimmer te plannen

Afbeelding Direct inzicht in (on)werkbare dagen per locatie
donderdag 27 oktober 2022

1.689 leden maken gebruik van het Uitgebreid Bouwweer. Het is daarmee één van de meest gebruikte ledenvoordelen van Bouwend Nederland. In de komende maanden met natte en koude dagen wordt deze tool nog relevanter. In het afgelopen jaar hebben wij met InfoPlaza verbeteringen doorgevoerd op verzoek van de gebruikers bij leden.

Door te anticiperen op de weersverwachting in het Uitgebreid Bouwweer kun je werkzaamheden per bouwproject slimmer inplannen. Je logt eenvoudig in op het dashboard via de pc of via de app op je telefoon met je zakelijke inlog voor de Bouwend Nederland website.

Project aanmaken nog eenvoudiger

Er zitten veel voordelen aan om binnen het Uitgebreid Bouwweer een eigen project aan te maken. Je kunt de werkzaamheden per project  inrichten waardoor de e-mail alerts relevanter zijn voor je dagelijkse planning. Zo kun je zelf weer-criteria toevoegen die voor dat project relevant zijn. Ook kun je per project (on)werkbare dagen rapporten uitdraaien met vermelding van de projectnaam, project periode, projectspecifieke onwerkbare dagen criteria, de locatie én de voor dat specifieke project uitgesloten periode.

Uitgebreidere gedetailleerde rapporten

Het aantal rapporten dat per project kan worden gedraaid is verder uitgebreid. Kon je al meerdere onwerkbare dagen rapporten draaien met verschillende weercriteria en vermoedelijke onwerkbare dagen voor een toekomstige bouwperiode. Je kunt nu ook rapporten draaien met historische geverifieerde KNMI waarnemingen. 

Combineer je dit met de e-mail alerts van de weersverwachtingen per project, dan heb je altijd alle weerdata voor een bepaalde periode per  project goed gedocumenteerd. Zo verantwoord je gemaakte beslissingen en voorkom je geschillen.

E-mail berichtgeving verbeterd

Het vaste tijdstip voor de e-mail alert voor de cao-gevoelstemperatuur per project is bekend, maar je kunt nu per project nog eenvoudiger instellen waarvoor en op welk tijdstip je wilt worden geïnformeerd over de weersverwachtingen die belangrijk zijn voor de werkzaamheden die de komende dagen op een project gepland zijn. Niet alleen helpt je dit in de planning en eventuele verschuiving van werkzaamheden, de vastgelegde e-mails helpen je ook bij de verantwoording van gemaakte keuzes achteraf. Bijvoorbeeld bij een waterschade indien de schade veroorzaakt is door een niet-verwachte regenbui.

Geavanceerde regenradar

Met de geavanceerde regenradar zie je niet alleen óf er neerslag komt, maar ook wat voor soort neerslag, tenslotte is niet ieder type neerslag voor alle werkzaamheden een beperking. En niet te vergeten… wanneer het weer droog wordt.

Klantverhaal BAM Infra

Collega’s onderbouwen een beslissing om niet te asfalteren altijd aan de hand van de weersverwachting in Bouw Support. Het dashboard maakt vaak veel indruk bij de klant. Elke dag werken we met 100 man op wel 30 verschillende locaties tegelijk. Dat vergt een goede planning en voorbereiding voor de volgende dag. Het weer speelt daarbij een belangrijke rol. Dan is een betrouwbare weerservice van groot belang.

Marco Oosterveld
Afdelingshoofd Advies, BAM Infra Asfalt

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Uitgebreid Bouwweer voor jouw bedrijf? Neem dan contact op via onderstaande knop of bel direct 079-3252 166.

Neem contact op

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies, editie najaar 2022. Klik hier om het hele magazine te lezen.