Meewerkend Partners bijgepraat in voormalig spinhuis

Afbeelding Meewerkend Partners bijgepraat in voormalig spinhuis
donderdag 27 oktober 2022

Een bijzondere locatie voor het meewerkend partneroverleg van dinsdag 25 oktober. De dames bespraken de zakelijke beslommeringen ditmaal in The Fallon Hotel in Alkmaar, ook bekend als de voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar.

Drie keer per jaar komen de meewerkend partners van de afdelingen Noord-Holland-Noord en Zaanstreek-Waterland bijeen voor een inhoudelijk overleg. Dinsdag 25 oktober waren ze naar Alkmaar afgereisd, voor een meeting in The Fallon Hotel. Een van de ruim twintig deelnemers aan het overleg, Annalies Bolten, kon haar collega’s alles vertellen over de transformatie van de voormalige gevangenis. Bouwbedrijf Bolten uit Alkmaar is immers het bedrijf dat de in 2013 gesloten bajes omtoverde in een trendy hotel. Ze vertelde een en ander over het project, dat in 2019 startte, en over de dingen waar het bouwbedrijf tijdens de verbouwing van het uit 1884 stammende gebouw tegenaan liep. Na haar presentatie verzorgde een voormalig bewaarder een rondleiding door en rondom het hotel. Uiteraard was zijn verhaal doorspekt met smakelijke anekdotes over beruchte boeven en mislukte ontsnappingen.

Wet Kwaliteitsborging

Naast het onderhoudende deel van het programma was er ook nog een inhoudelijk deel. Daarin kwamen allerlei actualiteiten aan de orde waar de deelnemers met elkaar over van gedachten wisselden. Zo was er veel discussie over de opnieuw uitgestelde wet Kwaliteitsborging. Gaat het nog wel door, gaat het niet door? Moeten er nu wel of niet wat mee doen? Er bleken vooral veel  onduidelijkheden te zijn, ook over de inhoud van de WKB zelf. Reden om te besluiten een volgende bijeenkomst speciaal aan dit thema te wijden.

Personeelstekort

Een ander actueel en prangend onderwerp dat uitgebreid ter sprake kwam, was het personeelstekort. De deelnemers wisselden hun ervaringen uit over hoe je nieuwe mensen aan boord haalt en je personeel binnenboord houdt. Adviseur sociale zaken Lenneke Neef vertelde over de acties die Bouwend Nederland, ook samen met andere sectoren, inzet om jongeren en zij-instromers enthousiast te maken voor een opleiding en een baan in de techniek in het algemeen en de bouw en infra in het bijzonder.

Meld je aan voor de pensioenbijeenkomsten

Ook wees Lenneke Neef de meewerkend partners nog op de informatieve pensioenbijeenkomsten die Regio Randstad Noord voor de komende maand heeft gepland. Samen met adviseurs van pensioenfonds BPF Bouw praat Bouwend Nederland de deelnemers daar bij over het nieuwe pensioenstelsel en over de nieuwe pensioentool op de website van het pensioenfonds. De kennissessies staan gepland voor 29 november in Van der Valk Breukelen en 30 november in Van der Valk Akersloot. Aanmelden kan hier. https://www.aanmelder.nl/kennissessie-actualiteiten-bouwpensioen

Het laatste meewerkend partneroverleg van dit jaar werd afgesloten met een fijne lunch in het Fallon Hotel.

Lenneke Neef adviseur sociale zaken regio randstad-noord