Goed werkgeverschap in zware tijden

Diverse bouwbedrijven steken hun personeel de helpende hand toe

Afbeelding Goed werkgeverschap in zware tijden
vrijdag 4 november 2022

Steeds meer mensen komen door de inflatie en de enorm gestegen energieprijzen in de financiële problemen. En hoewel we als Bouw en Infra een prima cao hebben, raken de geldzorgen ook mensen die in ónze sector werken. Op verschillende manier steken diverse werkgevers hun personeel de helpende hand toe.

"Je wilt natuurlijk de beste werkgever zijn", legt Jelle Hegeman uit. "Maar het is simpelweg ook zo dat het voor problemen op het werk kan zorgen als een medewerker stress heeft doordat hij thuis de energierekening niet kan betalen." Om daar wat aan te doen heeft WBC Bouwgroep, waar hij algemeen directeur van is, alle medewerkers een ruimhartige energietoeslag gegeven.

Over wie dat financiële steuntje in de rug zou moeten krijgen, hoefden ze bij het bedrijf in Winterswijk niet lang na te denken. Management en het overlegorgaan waren het er snel over eens dat dat voor iedereen moest gelden. Daardoor is het wel een fikse uitgave geworden want er werken 75 mensen in vaste dienst bij WBC Bouwgroep, en die hebben allemaal € 1200,00 bruto gekregen. "Dat is een ton, dus dat is best veel geld. Wat het oplevert zullen we nooit weten maar het ziekteverzuim ligt bij ons op nog geen 2%. Dat is extreem laag, maar heb je een paar medewerkers die door geldzorgen burn-out klachten krijgen, dan kan het zomaar verdubbelen en dat kost wel wat meer dan deze energietoeslag." 

Hulp bij verduurzamen

WBC Bouwgroep heeft niet alleen de portemonnee getrokken; het personeel wordt ook regelmatig aangespoord om toch vooral aan de bel te trekken als er problemen zijn. "Dan kunnen we kijken of we ook op een andere manier kunnen helpen; via Social Support van Bouwend Nederland bijvoorbeeld", zegt de directeur. "Verder hebben we heel veel expertise in ons bedrijf over het verduurzamen van woningen. Dat gebruiken we ook om onze medewerkers te helpen. Niet alleen met advies over de techniek en de kosten, maar vooral ook over de vele subsidies die er zijn en hoe je die aanvraagt."

Helpende hand van Hegeman Bouwgroep

Ook Hegeman Bouwgroep laat het personeel niet in de kou zitten. Alle 120 medewerkers van het bedrijf met vestigingen in Almelo, Hengelo en Zwolle hebben in oktober een bijdrage voor de energiekosten gekregen. "We hebben geen onderscheid gemaakt in functie, lengte of omvang van het dienstverband, het gold voor iedereen die in oktober bij ons in dienst was", zeg HR-manager Marco Heerze. "Ook heeft iedereen hetzelfde bedrag gekregen. We hebben dus niet gekeken wie het wel of niet nodig heeft. Daarvoor zou je in de financiële situatie van de mensen moeten kijken en dat willen we niet." 

Respect voor de privacy van medewerkers

Naast de financiële bijdrage wil Hegeman Bouwgroep de medewerkers ook meer structurele steun bieden; hulp en advies dus. Er is bewust voor gekozen om dat niet zélf te doen; via het intranet van het bedrijf wordt bedrijfsmaatschappelijk werk aangeboden in de vorm van Social Support van Bouwend Nederland.

"Het leek ons beter als werk en privé gescheiden blijven", legt Heerze uit waarom het bedrijf niet zelf het gesprek aangaat met de medewerkers. "Voor hun privacy is het voor medewerkers fijn als ze niet met een leidinggevende over hun financiële situatie hoeven te praten. En voor leidinggevenden is het fijn om niet belast te worden met dergelijke zorgen, met de vraag of ze er wel goed mee omgaan en het juiste advies geven. Daar zijn ze immers niet voor opgeleid. De adviseur Social Support is dat wel. Hij kan luisteren en mensen doorverwijzen naar het juiste loket. Het is zijn vak, dat moeten wij als bouwbedrijf niet voor hem willen doen. Maar we zorgen er wel graag voor dat onze mensen weten dat die mogelijkheid van Social Support er is."

Wil je meer weten over Social Support? Kijk hier!

Tonny Grotenhuis adviseur sociaal support