• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Kopgroepleden Bouwhub Midden-Brabant zien het helemaal voor zich

Kopgroepleden Bouwhub Midden-Brabant zien het helemaal voor zich

Het gaat leven!

Afbeelding Kopgroepleden Bouwhub Midden-Brabant zien het helemaal voor zich
dinsdag 8 november 2022

Donderdag 3 november reisden de leden van de kopgroep, de initiatiefnemers van de bouwhub Midden-Brabant, af naar Utrecht.

We brachten een inspirerend bezoek aan een soortgelijk initiatief, de circulaire bouwhub van Bnext.nl projecten in Utrecht. Dit bedrijf heeft al grote stappen gemaakt in het oogsten, bewerken en weer inzetten van circulaire bouwmaterialen. De studenten van Avans, die afgelopen jaar aan de businesscase voor de bouwhub in Tilburg hebben gewerkt, waren hier ook al eerder een kijkje gaan nemen. Zij kregen daardoor toen een beter beeld van de plannen die de zes ondernemers uit de omgeving van Tilburg al in hun hoofd hadden. Nu beleefden de kopgroepleden dezelfde ervaring; het ging leven.

De locatie van BNext bestaat uit een opslagruimte (loods) en een aangrenzende loods die is ingericht als houtzagerij. Hier werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hadden/hebben, die hier een geweldige kans krijgen om zich te ontwikkelen tot demontage medewerker.

 

Commercieel directeur Axel Hendriks en circulair adviseur Sebastiaan Molenaar gaven een presentatie over hoe zij te werk gaan. Het was voor de kopgroepleden inspirerend om te zien hoe Bnext dit aanpakt.

Binnenkort meer over de ontwikkelingen

Binnenkort meer recente informatie op deze website. Er wordt gewerkt aan de oprichtingsakte en een ledenovereenkomst om te kunnen participeren in dit initiatief.

Ondertussen oefenen de kopgroepleden met het verhandelen van materialen onderling via het platform Insert.nl en proberen we inzichtelijk te krijgen welke materiaalstromen eraan komen. Bovendien wordt er gewerkt aan het aantrekken van kwartiermakers voor de bouwhub en voeren we gesprekken over de inzet van kandidaten die een kans op de arbeidsmarkt verdienen.

Petra Landmeter verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West