Hoe produceer je jaarlijks 4000 woningen in een fabriek?

Afbeelding Hoe produceer je jaarlijks 4000 woningen in een fabriek?
dinsdag 29 november 2022

Om het grote woningtekort in Nederland op te lossen is het niet alleen belangrijk om meer personeel aan te nemen in de sector, maar moeten we ook efficiënter werken. De bouw moet ook verder blijven innoveren en slimme oplossingen zoeken. Een van de oplossingen om woningbouw te versnellen is prefab bouwen. We gaan in deze podcast in gesprek met Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, een initiatief van Van Wijnen. Hij neemt ons mee wat er bij komt kijken om een woningfabriek te realiseren die op volle capaciteit 4000 woningen per jaar kan maken.

In aflevering 19 van De bouw maakt het podcast hoor je alle ins en outs van deze gloednieuwe duurzame woningfabriek en wat dit betekent traditionele bouw?

Daarnaast vertelt Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen alles over publieke aanbesteders die duurzaamheid serieus nemen. Elk jaar maakt Bouwend Nederland een Top 25 van aanbesteders die duurzaamheid echt een kans geven. Samen met presentator Iman de Vries neemt Maxime de lijst door en bespreken ze hoe publieke aanbesteders deze leidende rol nog beter kunnen pakken.

Voor meer informatie over duurzaam aanbesteden, kijk op www.aanbestedingsinstituut.nl en neem contact opnemen met Jos van Alphen.

Wil je geen aflevering missen? Vergeet dan niet op de volgknop te drukken op Spotify of te abonneren op Apple Podcasts!

 

Richard Massar manager communicatie