Inspiratiemiddag voor bouwvrouwen in Oost-Brabant groot succes

Afbeelding Inspiratiemiddag voor bouwvrouwen in Oost-Brabant groot succes
woensdag 8 maart 2023

85 trotse bouwvrouwen uit Oost Brabant en omstreken kwamen op 8 maart naar Kasteel Henkenshage in Sint Oedenrode voor een bouwvrouwen-inspiratiemiddag. Volgens de deelnemers was de middag, die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd werd, wederom een groot succes. Inspirerend, gezellig, leerzaam, tof om andere vrouwen uit de bouw te spreken en 'een cadeautje aan mezelf' hoorde organisator Joelka van Daal.

De middag startte met een plenaire sessie door Linda Poulussen en Nikki Bosch van Hormeaun die deelnemers met een inspirerend persoonlijk verhaal lieten zien hoe zij met kleine stapjes nog gezonder, fitter en gelukkig kunt worden.

Vervolgens liet Lieke Jilesen van Hello Growth in de workshop 'Je darmen zijn je tweede brein' zien wat het effect van voeding op het dagelijks presteren kan zijn. Manon Krijnsen en Lieke van Hoven van Heijmans gaven vanuit het Veiligheidsprogramma GO! een gastcollege Veiligheidsgedrag. Nicoline Maes van Social Marketing Doctors gaf tips over het strategisch aan de slag gaan met social media.

Meer vrouwen in de bouw

Met de minicampagne #bouwvrouwen brachten we ook dit jaar in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. Dit jaar zijn naast de social media campagne zes evenementen voor bouwvrouwen georganiseerd in de regio, waarvan dit evenement er één was.

Joelka van Daal Verenigingsmanager afdeling Oost-Brabant e.o.