Jong Bouwend Nederland organiseert eerste JBN Award

Spetterend galafeest brengt jonge bouwers op inspirerende avond bij elkaar

Afbeelding Jong Bouwend Nederland organiseert eerste JBN Award
dinsdag 28 maart 2023

Met veel trots kunnen we vertellen dat Jong Bouwend Nederland op 22 september 2023 het allereerste JBN Award-gala organiseert. Hiermee willen we jonge bouwers in de schijnwerpers zetten, omdat ze niet alleen de toekomst van de bouw en infra zijn, maar ook een hele belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving en de sector.

Tijdens deze avond worden niet alleen onze leden in het zonnetje gezet, maar zien zij ook hoe ondernemend hun, eveneens, jonge bouwcollega's zijn. De JBN Award is een bokaal die wordt uitgereikt aan een jonge ondernemer die uitblinkt door zijn of haar bijdrage op het gebied van duurzaamheid, goed werkgeverschap en lokale betrokkenheid.

'Trots op jonge bouwers'

JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland: "Als branchevereniging voor de bouw en infra zijn we trots op onze JBN'ers en hun mooie bedrijven. Dat willen we laten zien. Daarom zetten we jonge bouwers, die zich bovengemiddeld inzetten voor hun bedrijf en voor de samenleving, in de schijnwerpers". Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland: "JBN is de toekomst en voor een mooie toekomst van onze sector is verantwoord ondernemerschap uitermate belangrijk. Met deze prijs zetten we innovatieve en inspirerende jonge mensen in de bouw en infra extra in de schijnwerpers".

Voor wie is de JBN Award?

Iedereen die lid is van Jong Bouwend Nederland maakt kans op de JBN Award. Om kans te maken moet een JBN'er genomineerd worden.

Hoe kan ik een JBN'er nomineren?

Vanaf dinsdag 28 maart is het mogelijk om, via een formulier op een speciale JBN Award-website, je nominatie uit te brengen. Hier vul je de gegevens in van degene die je wil nomineren. In het formulier licht je toe, aan de hand van de drie pijlers (duurzaamheid, goed ondernemerschap en lokale betrokkenheid) waarom je deze JBN'er nomineert. Via deze link kom je bij het formulier. Er kan genomineerd worden tot en met 30 juni.

Een professionele jury zal, aan de hand van vooraf opgestelde criteria, drie finalisten kiezen. Deze drie finalisten worden begeleid in de voorbereiding van de pitch die ze zullen opvoeren tijdens het gala op 22 september. De jury bepaalt op de avond welke finalist met de JBN Award naar huis gaat. 

Locatie

Het galafeest wordt georganiseerd in de Prodentfabriek in Amersfoort. Alle JBN'ers zijn hiervoor uitgenodigd. Het programma van de avond wordt nog bekendgemaakt.

Itzél Zuiker verenigingsmanager jong Bouwend Nederland