Geslaagde Marktdag Infra over duurzaamheid

Afbeelding Geslaagde Marktdag Infra over duurzaamheid
dinsdag 2 mei 2023

"Hoe gaan we als aannemers en opdrachtgevers duurzaam de toekomst in?" Dit was de vraag die centraal stond bij de jaarlijkse marktdag infra van het Infraplatform Randstad Zuid. Met sprekers vanuit de Provincie Zuid-Holland, de Significant Groep, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Rotterdam en Leiden konden bouwers en opdrachtgevers onder leiding van dagvoorzitter Joost Fijneman (CROW) met elkaar in gesprek over duurzaamheid.

Zo nam de Provincie Zuid-Holland ons mee in haar aanbestedingsbeleid en verduurzamingsopgave. De vraag die hierbij centraal stond is hoe de provincie als opdrachtgever de markt kan stimuleren om op duurzame manieren te bouwen.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland nam vervolgens het stokje over te vertellen over hun duurzaamheidsambities, behaalde doelen en de plannen die ze hebben voor de komende jaren. Hierna gingen de deelnemers en sprekers in verschillende deelsessies uiteen, waarbij er onder andere werd gesproken over duurzaam aanbesteden en de Zero-Emissiezones die er aan gaan komen.

Na afloop was er vanzelfsprekend ook nog tijd voor een netwerkborrel, waarbij er door de deelnemers nog uitgebreid werd nagepraat over de middag en de opgedane ervaringen.

Job van den Broek adviseur markt & overheid