• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bijeenkomst uitgelicht: de impact van de Omgevingswet op werken in en met verontreinigde bodem

Bijeenkomst uitgelicht: de impact van de Omgevingswet op werken in en met verontreinigde bodem

Afbeelding Bijeenkomst uitgelicht: de impact van de Omgevingswet op werken in en met verontreinigde bodem
donderdag 31 augustus 2023

Op 8 november 2023 introduceert CROW de vierde versie van de CROW-richtlijn 'Werken in en met verontreinigde bodem'- CROW400. Dat gebeurt tijdens een praktijkgerichte bijeenkomst. De online versie (drie) is sinds 9 mei 2023 beschikbaar. De (gedrukte) publicatie (versie 4) krijg je bij deelname aan de bijeenkomst en zal ook online in de kennismodule verschijnen.

Tijdens de bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan de Omgevingswet die op 1 januari 2024 ingaat. Deze wet heeft impact op de actualisatie van de richtlijn CROW400. Na het plenaire gedeelte worden de onderwerpen risicogestuurd werken en kennis, kunde en deskundigheid interactief met elkaar besproken. Dit betekent dat vragen die je hebt kunt stellen aan de deskundigen die de sessie begeleiden.

Meer informatie en mogelijkheid aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 november van 11.00 tot ongeveer 16.00 uur, in de Mauritskazerne te Ede. Meer informatie, het programma en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de site van CROW. Hier vind je ook informatie over een vernieuwde examenopzet R-DLP. Als Bouwend Nederland vinden we het belangrijk dat medewerkers veilig werken, ook met en in de bodem. We hebben dan ook bijgedragen aan de herziening.

Ter voorbereiding kun je het webinar van 9 mei 2023 'Werken in en met verontreinigde bodem' terugkijken. Meer informatie over de (online) herziening lees je hier. Voor de meest actuele informatie is het advies om deel te nemen aan de bijeenkomst op 8 november.

Yvonne de Rijck adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer