Kom naar het congres Natuur en Water KAN in de stad

Afbeelding Kom naar het congres Natuur en Water KAN in de stad
dinsdag 21 november 2023

Op donderdagmiddag 23 november organiseren het KAN Platform, het SIGS-netwerk (Succesvol Implementeren Groene Stadsontwikkelingen) en Ecosysteem Stad-netwerk gezamenlijk het congres 'Natuur en water KAN in de stad'.

De stip op de horizon is helder. De stad van de toekomst heeft de groen- en wateropgaven geïntegreerd. De woningbouwopgave is gerealiseerd in een leefbare, natuurinclusieve en klimaatadaptieve omgeving. Dit vergezicht ziet er aanlokkelijk uit. De volgende vraag is: hoe komen we daar? Hoe kunnen we de biodiversiteit van de stad verbeteren en tegelijkertijd het woonplezier voor de menselijke inwoners vergroten? Hoe doen we dat op stad- en ontwikkellocatieniveau, en hoe maken we meteen de koppeling met klimaatadaptatie, dus hitte, droogte, extreme buien én drinkwatertekort? Wat kunnen nieuwe gebiedsontwikkelingen hieraan bijdragen?

Programma

Dagvoorzitter Coen van Rooyen (directeur WoningbouwersNL) opent en start de middag met twee key note sprekers. Onno Dwars (CEO Ballast Nedam) schetst ons hoe hij de stad van de toekomst voor zich ziet, en hoe hij dit nu al in projecten realiseert. Matthijs Schouten (natuurfilosoof en ecoloog) laat ons op een andere manier bewust worden van de natuur om ons heen. Natuur niet op afstand, maar als partner, want natuur gaat over kwaliteit van leven. "Zonder dit inzicht is werken aan natuurinclusief bouwen, gefröbel in de marge."

Vervolgens gaan we in twaalf deelsessies de KAN-opgaven van vandaag en morgen te lijf. Maak je keuze uit het ruime aanbod.

Bekijk hier het volledige programma en tijdschema

Locatie en aanmelden

Dit congres vindt plaats op donderdag 23 november tussen 12.30 en 17.00 in de Mauritskazerne in Ede. Via onderstaande knop kan je je aanmelden.

Aanmelden
Helen Visser beleidsadviseur duurzaamheid