• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Wet ketenaansprakelijkheid: 5 redenen om een training te volgen

Wet ketenaansprakelijkheid: 5 redenen om een training te volgen

Afbeelding Wet ketenaansprakelijkheid: 5 redenen om een training te volgen
woensdag 22 november 2023

"Deze training is ontzettend leerzaam èn belangrijk voor voor iedereen en zeker voor degenen die onvoldoende kennis in huis hebben welke wettelijke vereisten en regelgeving van toepassing zijn op ketenaansprakelijkheid en hoe bedrijven zich daaraan kunnen houden." Dat zei onze voorzitter Arno Visser na het bijwonen van een training over de Wet ketenaansprakelijkheid (Wka) in Tilburg. Hij volgde de training om meer te leren over deze wet en te horen waar leden tegenaan lopen.

Projecten in de bouw- en infrasector hebben vaak complexe toeleveringsketens met meerdere lagen van betrokkenheid. "De wet zorgt ervoor dat verantwoordelijkheid niet alleen bij de directe leveranciers ligt, maar juist bij de gehele keten. Dit komt ten goede aan transparantie en eerlijke arbeidsomstandigheden", aldus Visser na afloop met trainer Gerard Werkhoven. De training die Werkhoven verzorgt is interactief en behandelt in de ochtend de theorie. Dit kan een eigen ingebrachte casus zijn waar dan 's middags aan wordt gewerkt.

5 redenen om deel te nemen aan een training over de Wka

Leer over de juridische naleving van de Wka

Het begrijpen van de Wet ketenaansprakelijkheid is cruciaal om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Deze training biedt inzicht in de specifieke bepalingen van de wet en hoe je eraan kunt voldoen, waardoor je juridische naleving kunt waarborgen en boetes kunt voorkomen.

Beheer financiële risico's

De Wet ketenaansprakelijkheid heeft betrekking op financiële risico's, met name met betrekking tot betaling van loonbelasting en sociale premies. Deze training helpt je om deze risico's te identificeren en strategieën te ontwikkelen om ze te beheren, waardoor financiële problemen en mogelijke boetes tot een minimum worden beperkt.

Begrijp wat ketenverantwoordelijkheid is

Als je begrijpt wat 'ketenaansprakelijkheid' betekent, ben je in staat verantwoordelijkheid te nemen voor de gehele toeleveringsketen. Deze verantwoordelijkheid begrijpen en toe te passen kan bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering, wat positieve effecten kan hebben op het imago van je bedrijf.

Wees beschermd tegen financiële gevolgen

Het niet naleven van de Wka kan leiden tot aanzienlijke sancties en boetes. Deze training helpt je om te begrijpen welke acties als inbreuk worden beschouwd en hoe je deze kunt vermijden, waardoor je bedrijf wordt beschermd tegen financiële gevolgen.

Verbeter de reputatie van je bedrijf

Het proactief aanpakken van ketenaansprakelijkheid draagt bij aan een positieve reputatie van je bedrijf. Door deel te nemen aan deze training en de principes van de wet te implementeren, toon je betrokkenheid bij eerlijke arbeidspraktijken en draag je bij aan een verantwoordelijk imago van je bedrijf, wat zowel klanten als stakeholders positief kan beïnvloeden.

Overtuigd?

Meld je dan bij onze Academy. Op deze pagina staat alle praktische informatie over de training. De eerstvolgende training is op maandag 4 december in Zoetermeer. Onze leden krijgen altijd een mooie korting op de kosten.