• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Gelderse Gedeputeerde Kerris bezoekt bouwlocaties in Harderwijk

Gelderse Gedeputeerde Kerris bezoekt bouwlocaties in Harderwijk

maandag 9 december 2019
Afbeelding Gelderse Gedeputeerde Kerris bezoekt bouwlocaties in Harderwijk

Het is belangrijk dat de stem van de woningzoekende meer wordt gehoord. Met die duidelijke boodschap is vrijdag 6 december een werkbezoek voor de Gelderse Gedeputeerde Peter Kerris georganiseerd door Bouwend Nederland Regio Oost. In samenwerking met Koopmans Bouw en woningcorporatie UWOON werden diverse bouwlocaties bezocht.

We zijn blij dat Peter Kerris langs kwam om met de boots on the ground te kijken naar kansen en knelpunten op de woningmarkt. Dat onderstreept nogmaals de goede samenwerking die de provincie en onze branche hebben. We willen betaalbaar en flexibel bouwen, de belangrijkste voorwaarde is dan snelheid. Het is goed om dan met een Gedeputeerde die een concrete actieagenda aan het opstellen is die bruikbare voorbeelden te delen. (Bouwend Nederland regiovoorzitter Hans van Norel)

UWOON bestuursvoorzitter Monique van Balen ziet tevens onnodige vertraging in projecten. “We moeten echt van een nee, tenzij, naar een ja mits-houding. Versnelling en verduurzaming van de woningbouw heeft naast geld en politieke wil, meer maatschappelijke inzet nodig.”

Bouwers, ontwikkelaars en corporaties lopen tegen knelpunten aan die de snelheid van bouwen in gevaar brengen. Dit terwijl de provinciale ambities groot zijn om meer actie op de woningmarkt te krijgen. Daarom is bijvoorbeeld gesproken om de doorloopsnelheid van vergunningen bij de betrokkenoverheden te verhogen en om inspraakprocedures efficiënter in te richten.

Het werkbezoek bestond uit het langsgaan van diverse (potentiële) bouwlocaties in Harderwijk. De nieuwbouw aan het Waterfront, renovatie en verduurzaming in de Zeebuurt en het Struikterrein over flexibel wonen.

Bouwend Nederland Regio Oost heeft 29 november samen met de provincie een bijeenkomst georganiseerd om input op te halen voor dit nieuwe Actieplan Wonen. Meer sessies zullen volgen om tot concrete acties te komen op snelheid, betaalbaarheid en flexibiliteit. Interesse om mee te denken? Mail Johran Willegers, adviseur Markt & Overheid op j.willegers@bouwendnederland.nl.