- Home
- Vereniging
- Vakgroep glas
Vakgroep GLAS
Vakgroep GLAS maakt zich sterk voor de collectieve belangen van onze leden op sociaal en technisch gebied. Dat doen wij voor productiebedrijven, glasgroothandel en glaszetbedrijven.
Vakgroep GLAS
Vakgroep GLAS verbindt en versterkt alle vlakglasbedrijven. Daarnaast voorzien wij jou van een verscheidenheid aan informatie. Vakgroep GLAS is het eerste aanspreekpunt voor werkgevers die actief zijn in de vlakglasbranche.
Dit zijn onze 6 pijlers
Vakgroep GLAS is hét aanspreekpunt voor de vlakglasbranche. Met een 1-loketfunctie ondersteunen wij zo'n 230 leden actief via zes inhoudelijke pijlers.
Belangrijke thema's
Praktische informatie over sociale zaken voor onze leden.
Klaar voor een nieuwe uitdaging? Werk in het glas aan mooie projecten met goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden!
Belangrijke thema's
Bekijk ook
Nieuws uit de vakgroep
Voor de SDE++-ronde van 2026 is voorlopig € 8 miljard beschikbaar. De subsidie blijft een belangrijke steun voor de energietransitie in Nederland.
Op maandag 16 juni organiseerde het Ministerie van I&W een stakeholderbijeenkomst over de PPWR, waarbij Verpact een deelsessie over de verpakkingenadministratie verzorgde.
Het normontwerp NEN 2608:2025 'Vlakglas voor gebouwen – Eisen en bepalingsmethode' staat momenteel open voor commentaar op normontwerp.nen.nl. Dit document biedt vernieuwde methoden om vlakglas voor bouwwerken te berekenen en te toetsen. Met de aansluiting op de aankomende Eurocode 10 speelt deze versie direct in op actuele en toekomstige ontwikkelingen binnen de Nederlandse glasconstructiepraktijk. Belanghebbenden kunnen hun opmerkingen indienen tot en met 12 september 2025.
Vlakglas Recycling Nederland is voornemens om de inning van de recyclingbijdrage voor vlakglas voortaan per kilo isolatieglas te doen. Tot op heden is dat per vierkante meter. Het tarief wordt 0,0175 euro per kilo en dat komt overeen met de huidige 0,40 euro per vierkante meter. Als de minister akkoord is, gaat de wijziging per 1 januari 2026 in.
25 jaar geleden nam de glasbranche het initiatief om VRN op te richten. Hiermee waren wij de eerste producenten en leveranciers van een bouwmateriaal die formeel Producentenverantwoordelijkheid instelden. Dankzij de inzet van de inzamelpunten van vlakglas, is sinds de oprichting van VRN al meer dan 1.680.000 ton vlakglasafval ingezameld en gerecycled.
Bij de aanvraag van de ISDE subsidie is het van belang dat bij de inschrijving in de Kamer van Koophandel, de juiste SBI code is ingevuld. RVO controleert bij de aanvraag van de subsidie of het bedrijf wat de isolerende maatregel heeft aangebracht, zoals isolatieglas, in de sectie bouwnijverheid valt. Dit betreft de SBI codes die beginnen met 41, 42 of 43. Veel van onze leden hebben als hoofdactiviteit de groothandel in vlakglas en plaatsen daarnaast glas. De bijbehorende SBI code zit niet in deze categorie.
Kom in contact met
Benieuwd naar de werkzaamheden en activiteiten van vakgroep GLAS? Neem contact op met een van onze gecertificeerde leden, bestuursleden of medewerkers voor meer informatie en persoonlijke inzichten.
Bekijk onze gecertificeerde ledenOntmoet het bestuur, een divers team van betrokken professionals uit de glassector in Nederland.
De vakgroep GLAS wordt ondersteunt door medewerkers van Bouwend Nederland.
Lid worden of meer weten?
De Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland verbindt en versterkt alle vlakglasbedrijven en maakt zich sterk voor de collectieve belangen van haar leden. Heb je interesse in het lidmaatschap of wil je meer informatie? Wij helpen je graag.