Symposium Aardbevingsbestendige woningen

dinsdag 18 februari 2020

Kees Vianen

Beleidsadviseur Duurzaamheid Regio Noord
Afbeelding Symposium Aardbevingsbestendige woningen

Wetenschappers, ingenieurs en aardbevingsdeskundigen spreken over de huidige inzichten in de problematiek van het versterken van woningen in het aardbevingsgebied van Noordoost-Groningen.

Wat is de visie van Groningers zelf op ervaren veiligheid, risicoperceptie en stress? Wat is de ontwikkeling van de praktijknorm NPR 9998? Hoe zijn de versterkingsanalyses gemaakt? De NAM heeft naast financiële bijdragen ook heel wat kennis op het gebied van bevingsbestendige nieuwbouw ingebracht. Wat kunnen we leren van internationale oplossingen bij vergelijkbare omstandigheden van de zachte ondergrond en de specifieke aardbevingstrillingen in Groningen?

Met:

 

  • Cisca Wijmenga, rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen -  Welkom: het belang van de aardbevingsproblematiek en de wetenschap.
  • Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Veiligheid voorop en de burger centraal? Het perspectief van Groningers.
  • Joost Walraven, voorzitter NPR 9998 commissie - De ontwikkeling van de NPR 9998 van 2015 tot in de toekomst.
  • Joop Paul, directeur ingenieursbureau Arup - Over ervaringen met aardbevingsversterken van bestaande woningen.
  • Julia Finkielsztajn, MSc, project manager NAM - Wat kunnen we leren van de successen van de NAM nieuwbouwregeling uit de afgelopen zes jaar?
  • Ihsan Bal, lector Hanzehogeschool, internationaal aardbevingsdeskundige -  Mythen en misvattingen rond de aardbevingsproblematiek in Groningen.

Mick Eekhout, emeritus hoogleraar productontwikkeling en directeur Octatube, Delft, KNAW-lid en architect, is de moderator.

Datum: 24 maart 2020 van 18:00 tot 20:30 uur
Locatie: Aula hoofdgebouw RUG, Broerstraat 5, Groningen
Aanmelden