• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Met De Groene Koers zet de bouw en infrasector vol in op emissiereductie

Met De Groene Koers zet de bouw en infrasector vol in op emissiereductie

Inventarisatie opbouw mobiele werktuigen en bouwmaterieel

Afbeelding Met De Groene Koers zet de bouw en infrasector vol in op emissiereductie
donderdag 27 februari 2020

Bouwend Nederland liet inventariseren hoe de opbouw van mobiele werktuigen en bouwmaterieel momenteel is. Onze voorzitter Maxime Verhagen nam deze 'startpositie' op 26 februari in ontvangst. Met De Groene Koers zet de bouw en infrasector vol in op emissiereductie.

Cobouw interviewde collega Anne-Marie Frissen en Wendy van Schaik van APPM Management Consultants die het onderzoek voor Bouwend Nederland uitvoerde. Benieuwd hoe de bouw en infrasector op er op dit gebied bij staat, download dan de op 26 februari gepresenteerde 'startpositie De Groene Koers Bouw en Infra'.

"Nog maar een beperkt aantal bouwers heeft een elektrische of met waterstof aangedreven bouwmachine. Dit blijkt uit een eerste inventarisatie van Bouwend Nederland. Met de Groene Koers voor Bouw & Infra, een nieuw programma dat de brancheorganisatie samen met Cumela en BMWT vandaag aftrapt, moet daar verandering in komen." Lees het hele artikel Duurzaam materieel in de bouw nog zeer beperkt: ‘Groene Koers’ moet verandering brengen